Избори в Белоградчик за общински съветници

  • 20 юли 2012 10:45

  • 1036
  • 0
Избори в Белоградчик за общински съветници
©

В неделя в Белоградчик 6266 избиратели ще гласуват на частичните местни избори за общински съветници, съобщи Десислава Конова, председател на Общинската избирателна комисия, цитирана от БТА.

За участие в тях са се регистрирали 12 партии и коалиция. Шест от партиите, заявили участие в местните избори за общински съветници в Белоградчик участват с пълна листа от кандидати - 13 души. Това са Политическо движение "Евророма", БСП, ГЕРБ, РЗС, ЛИДЕР и ПП "Български социалдемократи". С най-малка кандидатска листа за общински съветници - 6 е регистрирана партия ВМРО-БНС.

До днес е постъпила само една жалба за неправилно разлепване на агитационни материали. Жалбата е подадена от ВМРО-БНД, за това, че върху техни агитационни материали се разлепени плакати на ПП ЛИДЕР и ЕНП. ОИК Белоградчик е отхвърлила жалбата, тъй като общината не е определила място за разлепване на агитационни материали, уточни Конова

Според социологическо проучване, направено от Института за модерна политика три политически партии - БСП, "Български социалдемократи" и ГЕРБ имат еднакви резултати преди провеждането на изборите за общински съветници в община Белоградчик. Всяка една от трите партии ще получи около 15 процента от гласоподавателите, а избирателната активност в общината ще бъде под 50 процента.

До повторни избори за общински съветници в община Белоградчик се стигна след като Върховен административен съд (ВАС) отмени на 22 март тази година резултатите от проведените местни избори през октомври 2011 година. В тях бяха посочени допуснати нарушения на избирателния кодекс като невписване в избирателните списъци на ЕГН и данни от документи, които биха могли променят изборния резултат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1036 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини