Каракачанов даде оценка за българското европредседателство

  • 30 юни 2018 13:03

  • 2965
  • 3
Каракачанов даде оценка за българското европредседателство
© Булфото (архив)

Според вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността българското председателство е добро представяне на страната ни пред Европа и европейските институции. Оттук нататък трябва да бъдем достатъчно активни тези червени точки, които натрупахме по време на председателството, да ги осребрим в полза на българските граждани.

Това заяви Каракачанов пред журналисти на Айдушкото сборище край троянското село Балканец, където присъства на Празника на билките, планината и туризма, предаде БТА. Относно ползата на България от председателството в сферата на отбраната вицепремиерът каза, че е осъществена цяла програма от мероприятия, както и че е приет регламентът, който е бил необходим за индустриалното сътрудничество в областта на отбранителната индустрия. Каракачанов коментира и темата за мигрантите, като заяви, че ако европейските държави нямат обща политика да спират тези нелегални потоци от емиграция, използвайки всички средства, включително флотата си, и да ги връщат оттам, откъдето са пристигнали, няма да се реши проблемът.

За вота на недоверие на правителството Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността посочи, че БСП не са били добре подготвени. "Част от опозицията нямаше мотиви, а другата част, като "Воля", на практика не се държаха като опозиция", заяви вицепремиерът. Той призна, че има проблеми със сигурността, но според него те няма да се решат с празни приказки от трибуната на Народното събрание, "а с това да дадем кураж на полицаите да си вършат работата". "Ако ние не ги убедим, че те трябва да използват закона по най-твърдия начин, дори с използване на сила, и че няма да бъдат наказвани за това като престъпници, няма да има ефект", заяви Каракачанов. "Не може разбеснели се цигани да хвърлят пейки и да замерят полицаите и за това да няма последици", добави още той. По думите му политиците трябва да спрат да купуват гласовете от гетата, защото по този начин създават чувство за безнаказаност у тези, които вършат престъпленията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2965 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.30 | 17:26

3
И тази свиня се мисли за експерт ако не се похвалят сами никой няма да каже нищо положително.

2018.06.30 | 13:44

2
i kakvo ot tova mnenieto i na dvete ohraneni svine karakacanov i pavlova niama nikakvo znacenie vajnoto e kakvo kazvat ot evrogeiska evropa.
Агент Иван

2018.06.30 | 13:28

1
Е нагъл,крадлив,лъжлив и корумпиран шопар!

Добави коментар

Водещи новини