Екатерина Захариева: Нека се събудим, сега ни е нужен разум (видео)

  • 27 юни 2018 15:39

  • 2053
  • 2
Екатерина Захариева: Нека се събудим, сега ни е нужен разум (видео)
©

На заключителна дискусия-отчет „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 – резултатите“ бяха представени постиженията на Българското председателство, което в продължение на шест месеца ръководи работата на Съвета на ЕС и което предава щафетата на Австрия на 30 юни 2018 г.

Срещата бе открита от вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и вицепремиерът и министър на външните работи г-жа Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, предаде репортер на Novini.bg.

Двамата се обединиха около това, че е нужно да има общоевропейско решение във връзка с мигрантската криза. „Ако мислим, че тя е отминала, много се заблуждаваме, затова наистина ни трябва общоевропейско решение“, каза Захариева. По думите й, освен за икономическото развитие на Европа, трябва да се мисли и за най – големите предизвикателства, идващи от мигрантската вълна и затова сега са ни нужни разум и смелост. „Понякога изглеждаме блокирани от страх. Ако не излезем от този страх, ако не се събудим, не ни чака нищо добро“, заяви вицепремиерът.

Относно успехите на страната ни през шестте месеца на Председателството и Захариева и Дончев отбелязаха, че наистина страната ни се е справила успешно. „Днес България показа, че е амбициозен член на ЕС и има идеи за общоевропейски решения“, поясни Захариева. Дончев обясни, че след месеци ще може да се направи актуална оценка, но въпреки това вече страната ни получава доста ласки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2053 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.27 | 18:38

2
ДУХАЧКА ДОЛНА

2018.06.27 | 16:22

1
тая сънува само пишки

Добави коментар

Водещи новини