Възпитаници на езиковата гимназия във Видин представят България на младежко събитие в Европейския парламент

  • 29 май 2018 15:00

  • 2241
  • 0
Възпитаници на езиковата гимназия във Видин представят България на младежко събитие в Европейския парламент
© Община Видин

Отбор от 20 ученици на Видинската езикова гимназия е удостоен със специалната награда на Представителството на Европейския парламент в България да участва на 1 юни в Европейското младежко събитие 2018 в Страсбург, а на 2 юни - да бъде представител на България в Европейския парламент /ЕП/, в програмата ЕВРОСКОЛА.

Днес кметът на Видин Огнян Ценков се е срещнал с учениците, които заминават за Страсбург, и им е пожелал "На добър час!", съобщават от общината.

Той е подарил книга - луксозно издание за България, в което има информация и снимки от Северозападния регион и от Видин, с пожеланието да я представят в ЕП, за да се види какви природни, културни и исторически богатства крие древната ни земя.

Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин е единственото училище от България, което ще представи страната на младежкия форум в Страсбург. Мисията на участниците е да популяризират забележителностите на Видинския край сред всички млади хора, учители и сред институциите в Европа, с които ще общуват на 1 и 2 юни в Страсбург.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини