Георг Георгиев: Процесите, които стартирахме в София за Западните Балкани са необратими

  • 19 май 2018 19:04

  • 2079
  • 7
Георг Георгиев: Процесите, които стартирахме в София за Западните Балкани са необратими
© Канал 3

Срещата на върха в София трябва да се оцени като огромен успех на премиера, който успя да мотивира европейските лидери, и като успех на правителството за присъединяването на Западните Балкани към ЕС. Няма друга алтернатива за ЕС, ако искаме силен Европейски съюз. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Ангажирането със срокове и дати за присъединяването не е са поставени на срещата, а стъпките, които държавите трябва да извървят, за да покрият критериите за присъединяване към Съюза. Европа няма как да бъде обединена и силна, ако има шест държави, които са извън него, каза Георгиев и отбеляза, че от австрийското и румънското председателство, които следват след българското, са заявили, че темата за Западните Балкани ще остане в дневния ред на Европа. Процесите, които стартирахме в София са необратими, категоричен бе той.

България стои на добра позиция и като геостратегия и географско положение, което ни прави желан партньор, смята още зам.външният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2079 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини