Жан-Клод Юнкер: ЕС остава в ядрената сделка с иранците, докато и те я изпълняват (видео)

  • 17 май 2018 16:13

  • 5050
  • 2
Жан-Клод Юнкер: ЕС остава в ядрената сделка с иранците, докато и те я изпълняват (видео)
© Novini.bg

Искам да се присъединя към всички, които поздравиха България за отличната организация. Това каза на пресконференция след Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Докато иранците уважават своите ангажименти, ЕС ще се придържа към ядреното споразумение. Обявените американски санкции няма да останат без ефект. Ние в ЕК имаме задача да защитаваме нашите европейски предприятия, особено малките и средните. Вчера вечерта бях насърчен от дебата, който водихме, тъй като предложенията на ЕК бяха последвани от държавните и правителствени ръководители. Започваме процес към връщане към така наречения регламент от 1996 г., който е свързан с екстериториалните санкции в ЕС. Трябва да го направим и същевременно не бива да изчакваме. Освен това решихме да позволим на Европейската инвестиционна банка да посредничи на инвестициите на европейските предприятия в Иран, заяви Юнкер.

ЕК ще продължи сътрудничеството си с Иран. Трябва да защитим европейските фирми, които инвестират в Иран, добави той.

По отношение на търговията между ЕС и САЩ трябва да съм много ясен, че искаме неограничено изключение от предлаганите тарифни мерки. Ако Европа получи неограничено изключение от предлаганите мерки за облагане с мита, ние сме готови да започнем преговори с трансатлантическите ни партньори. Искаме да задълбочим енергийното сътрудничество, включително по втечнения природен газ и доброволно сътрудничество между регулаторите между двете страни – това трябва да бъде основата за търговските преговори. Готови сме да обсъждаме реформа на Световната търговска организация със САЩ. Накрая при условиe, че тези изключения са постоянни, сме готови да обсъдим това по какъв начин най-добре да подобрим достъпа до пазарите до индустриалните продукти, особено автомобилите, включително либерализацията на държавните поръчки. Няма обаче да преговаряме със САЩ с дамоклев меч, който виси над главите ни. Това е въпрос на достойнство и търпение, завърши Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето.

Константин Тодоров
5050 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини