Мей: Великобритания ще напусне митническия съюз

  • 17 май 2018 14:57

  • 3239
  • 0
Мей: Великобритания ще напусне митническия съюз
© eu2018bg.bg

Източник от канцеларията на британския министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в опроверга медийната информация, че Великобритания ще каже на Европейския съюз, че е готова да остане в неговия митнически съюз след 2021 г., предаде Ройтерс.

Британският в. "Телеграф" съобщи по-рано, че Великобритания може да остане обвързана с митническия съюз на ЕС, ако необходимата технология за управление на границите не е готова навреме за 2021 г., когато трябва да приключи евентуалният преходен период след Брекзит.

Мей каза в кулоарите на среща на върха на ЕС в София, че Великобритания ще напусне митническия съюз на общността след Брекзит.

Попитана за информацията, че Великобритания ще поиска да остане в митническия съюз на ЕС след края на преходен период след Брекзит през 2020 г., Мей отрече да "отстъпва" от плановете за напускане.

"Не, Великобритания ще напусне митническия съюз, когато напуснем ЕС. Разбира се, ще преговаряме за бъдещи митнически споразумения с ЕС и аз съм определила три цели", заяви тя пред репортери.

По думите й тези цели са Великобритания да има собствена търговска политика с останалия свят, да има безпрепятствена търговия с ЕС и да няма "твърда граница" с членуващата в ЕС Ирландия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини