Юнкер и членове на ЕК пристигат в София

  • 15 май 2018 16:46

  • 1993
  • 2
Юнкер и членове на ЕК пристигат в София
© Getty Images (Архив)

На 16 и 17 май председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще участва в срещата на високо равнище Европейски съюз – Западни Балкани.

Това съобщиха от представителството на ЕК в България.

В София ще бъдат също заместник-председателят и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, комисарят отговарящ за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан и комисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

След края на заседанието на 17 май председателят Юнкер ще участва в съвместната пресконференция с министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Националния дворец на културата, която ще се излъчва на живо от 15:00ч по сателитния канал ЕbS+.

В четвъртък комисар Габриел ще присъства в НДК на подписването на Изявление за подкрепа за Цифрова програма за Западните Балкани, което е по нейна инициатива. След това Мария Габриел ще се включи заедно с премиeра Бойко Борисов и Върховния представител Федерика Могерини в стратегически диалог за Западните Балкани организиран от Световния икономически форум.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини