Мария Габриел: Западните Балкани заемат много важно място в дневния ред на ЕС

  • 12 април 2018 17:57

  • 796
  • 0
Мария Габриел: Западните Балкани заемат много важно място в дневния ред на ЕС
©

В ексклузивно интервю за македонската информационна агенция МИА комисарят по цифрова икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова говори за очакванията от първата по рода си среща на високо равнище посветена на цифровизацията на Западните Балкани (Western Balkans Digital Summit), която ще се проведе на 18 и 19 април в Скопие, съобщиха от пресцентъра на представителството на ЕК в България.

Комисар Габриел подчертава, че цифровизацията е важна за региона, защото благодарение на нея може да се ускори процесът на европейска интеграция на страните – тя може да допринесе и за повече прозрачност, и за развитието на съдебната система и правовата държава, и за икономическия напредък.

Европейската комисия очаква страните от Западните Балкани да излязат с конкретни предложения за проекти в дигиталната сфера - проекти, които да са от полза за потребителите в краткосрочен и дългосрочен план. На база на тези проекти ще може да се определи сумата, която е нужна за тяхното реализиране, и дали тя отговаря на средствата налични в европейския бюджет, заявява комисар Габриел.

Основният проект засягащ региона, по който Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова работи от самото си встъпване в длъжност като комисар, е намаляването на цените на роуминга със страните от ЕС. Тя коментира, че проектът е сложен, всеобхватен и много деликатен от правна и икономическа гледна точка. Комисарят споделя, че преговорите с телекомите продължават, но се надява на срещата през месец май в София посветена на Западните Балкани да може да се представи пътна карта за реализирането на този проект.

По повод предстоящата среща през май в София Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е категорична, че няма значение, дали тя ще се нарече "среща за разширяването", или не. По-важно е да се предложат конкретни стъпки, за да се случи това разширяване.

В интервюто комисар Габриел говори и за скандала с личните данни във Фейсбук, като пояснява как новото европейско законодателство в тази област може да предотврати подобни злоупотреби в бъдеще.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини