Ева Майдел се срещна с главните изпълнителни директори на водещи компании за пренос на електроенерги

  • 23 март 2018 09:49

  • 1047
  • 1
Ева Майдел се срещна с главните изпълнителни директори на водещи компании за пренос на електроенерги
©

„Важно е да свържем възможностите на единния дигитален пазар с целите, които сме си поставили за изграждане на Енергиен съюз в Европа. Дигиталните технологии създават огромен потенциал за предлагане на по-персонализирани доставки на енергия и оптимизира консумацията. От една страна ефектът е по-достъпни цени на енергията, от друга повече сигурност на доставките и свързаност между мрежите на държавите в ЕС. Това са и цели на Енергийния съюз.“, коментира българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, по време на среща с изпълнителните директори на водещи електрически оператори и компании в дигиталния сектор.

Срещата се проведе на 22 март 2018г. в Брюксел във формат на кръгла маса и в нея взеха участие изпълнителните директори на компании като 50Hertz, Amazon Web Services, APG, RTE. Основни теми на разговор бяха новите тенденции в технологиите и значението им за енергийния сектор - използването на изкуствен интелект, блокчейн, интелигентни мрежи и интелигентни измервателни системи.

Българският евродепутат подчерта важността на законодателството по което институциите в Брюксел работят като Регламента за свободното движение на нелични данни и Акта за киберсигурността.

В допълнение, Ева Майдел призова представителите на компаниите да действат и като отговорни лидери по теми като Брекзит и напрежението в търговските отношения със САЩ, защото това са ясни предизвикателствата за икономиката на Европа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1047 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.23 | 11:07

1
Ева Паунова - Майдел протежето на бандита Цвъки .

Добави коментар

Водещи новини