Бисер Петков ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по заетост и социална политика

Първото заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика в рамките на Българското председателство ще се състои на 15 март в Брюксел, Белгия, съобщиха от министерството.

Заседанието ще се председателства от министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер Петков Бисер Петков е министър на труда и социалната политика. Роден е на 6 септември 1963 г. в гр.. По време на форума се очаква да бъде приета Препоръка за Европейска рамка за качествено и ефективно чиракуване. Общата цел на документа е да се повиши пригодността за заетост и личното развитие на лицата, включени в чиракуване, и да се допринесе за развитие на висококвалифицирана и качествена работна сила, съответстваща на потребностите на пазара на труда.

На заседанието ще бъдат представени Докладите за държавите членки за 2018 г., изготвени от Европейската комисия. Предстои да бъдат приети и Заключения относно годишния обзор на растежа за 2018 г. и съвместния доклад за заетостта.

Министрите по заетостта и социална политика ще обсъдят бъдещето на социална Европа след 2020 г. в контекста на подготовката за новия политически, финансов и програмен цикъл. Акцент в дискусията ще са новите цели след приключването на Програмата "Европа 2020" и начините за финансиране на тяхното изпълнение. Ще бъде проведен и ориентационен дебат на тема "Премахване на разликата в заплащането на жените и мъжете".

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Европредседателство 2018

още

Анкета

Имат ли култура българските шофьори?

Имат ли култура българските шофьори?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

На живо Белгия - Тунис 0:0