Лиляна Павлова приветства делегатите на 8-ата среща на министрите на културата на АСЕМ

  • 01 март 2018 18:33

  • 1959
  • 4
Лиляна Павлова приветства делегатите на 8-ата среща на министрите на културата на АСЕМ
© EU2018BG

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена приветства с добре дошли делегатите на 8-ата среща на министрите на културата на АСЕМ, които посетиха импровизираната улица на занаятите в НДК. Тя бе наречена „Песента на колелетата“ на едноименния шедьовър на писателя Йордан Йовков и е част от културната програма на Българското председателство. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

„Ние, българите, се гордеем с нашата 13-вековна история и култура. Дано сме успели да завладеем и вас, за да се върнете отново в България като туристи, като хора, в чиито сърца е останала страната ни. Не само със спомени от първото ни ротационно председателство на Съвета на ЕС, което, надявам се, да премине успешно“, каза пред чуждестранните гости министър Павлова. В колоритния кът в НДК министрите на културата от Европа и Азия се запознаха с древни и уникални за България традиции, занаятчийски умения и фолклорни традиции.

„Както ние често казваме – може да говорим на различни езици, но нашата история и култура нямат нужда от превод. Уверена съм, че наред с ползотворните дискусии, които сте имали по време на заседанията си, сте успели да научите и нещо повече за историята, културата и традициите на България“, заявих пред гостите. При посещението си на улицата на занаятите в НДК, те имаха възможността сами да изработят мартеница за спомен от традиционния ни празник – Баба Марта. Още една мартеница те получиха и от името на Българското председателство. А децата от столичното училище „Куест“ изпяха пред високопоставената публика българските народни песни „Хубава си, моя горо“ и „Седнало е Джоре дос“. Ден по-рано учениците от столичното училище бяха изработили и две големи - повече от метър мартеници, с които за 1 март бе украсена зала 3 на НДК, в която днес заседаваха делегатите от Европа и света.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1959 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
курчо

2018.03.09 | 08:22

4
Те сега че видат кво е свиня на живо.
ОБНАДЕЖДЕН

2018.03.09 | 08:22

3
БЕЗДУШНИЦИ ПРОКЛИНЯМ СЕ ЗАЩО ВИ ИЗБРАХ. ГЛАСУВАЙТЕ НАЙ ПОСЛЕ ЗАКОНА ЗА ФАЛИТ НА ФИЗ. ЛИЧЦА. ЕДИН НЕИЗЛЕЧИМО БОЛЕН ЧОВЕК С ДЪЛГ ОТ 1000 ЛЕВА ДА МИСЛИ НЕ КАК ДА ОЦЕЛЕЕ НЯКОЙ ДРУГ ДЕН А ПРЕЗ УМА МУ ЗА НАЙ ЛОШОТО

2018.03.09 | 08:22

2
Комунистическото отроче .

2018.03.09 | 08:22

1
Коя е тази свиня с лилавата рокля ?????

Добави коментар

Водещи новини