В София започва неформално заседание на министрите, отговарящи за търговията в ЕС

  • 27 февруари 2018 07:15

  • 899
  • 0
В София започва неформално заседание на министрите, отговарящи за търговията в ЕС
© eu2018bg.bg

Неформално заседание на министрите, отговарящи за търговията в ЕС, под председателството на министъра на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в започва в НДК. Европейската комисия ще бъде представена от Сесилия Малмстрьом, комисар по въпросите на търговията.

Министрите ще обсъдят перспективите пред многостранната търговска система. Българското председателство ще инициира дискусия за възможните последващи действия от страна на ЕС след състоялата се през декември 2017 г. министерска конференция на Световната търговска организация. Ще бъде разгледано и състоянието на водените от ЕС преговори по споразумения за свободна търговия, по-специално с Мексико и страните от групата Меркосур.

В дневния ред на неформалната среща е планиран работен обяд на министрите, по време на който ще се обсъдят въпроси, свързани със създаването на многостранен инвестиционен съд и предложението за регламент за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции в ЕС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини