Джема Грозданова: Приоритетите ни бяха съгласувани с ЕК преди председателството

  • 10 януари 2018 08:23

  • 1459
  • 4
Джема Грозданова: Приоритетите ни бяха съгласувани с ЕК преди председателството
© БНТ

Приоритетите на България бяха съгласувани с Еврокомисията преди председателството ни. По-тежката част от подготовката премина, сега трябва да следваме календара с програмата, за да може европредседателството ни да е успешно. Това заяви Джема Грозданова от ГЕРБ в дебат с депутата от БСП Кристиян Вигенин в сутрешния блок на БНТ.

„Европейската комисия ще иска да постигнем и напредък по миграционните въпроси. Всички държави членки трябва да приемат своите квоти мигранти или да понесат финансови рестрикции“, допълни Гроданова.

„Най-важното е гражданите да бъдат информираните и по време на европредседателството те да са ангажирани". По думите й Черна Гора би могла да има прогрес до преди 2025 година, както и Сърбия.

„Има теми и въпроси от националната политика, при които трябва опозицията и управляващите да могат да работят заедно. Парламентът се готви доста през последните месеци. Председателството се следеше и от техническа гледна точка. Много от въпросите обаче не зависят от България. По отношение на Естония и въпроса за цифровия пазар очакваме позитивно развитие. За БСП е важен въпросът за социалната политика. Бих искал България да се справи с Европредседателството и то да се запомни“, заяви Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

„Не мисля, че България ще има важна роля в решаването на проблемите между Турция и Европейския съюз. Република Македония също може да направи важна крачка за присъединяване, но това са неща, които не зависят от нас“, допълни депутатът от БСП.

„Балансът в бюджета на Европа ще падне с 10 милиарда след Брекзит. Все още не се знае как ще бъде запълнена тази дупка в евробюджета. За нас е важно да се спази кохезионната политика“, завърши Вигенин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1459 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.11 | 08:21

4
БОКОЛАНДИЯ-УБЙИСТВА ВСЕКИ ДЕН.

2018.01.10 | 13:20

3
ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ ОТКАЗАХА КВОТИТЕ И АКО БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНО ПРИЕМЕ КВОТИ, ГЕРБ ЩЕ ПАДНЕ И СЛЕД ТОВА БЪЛГАРИЯ ПАК ЩЕ ОТКАЖЕ КВОТИТЕ. ЕК НЕ Е ДРУГАРЯ СТАЛИН И АКО СЕ МИСЛИ ЗА НЕГО ЛОШО ЗА НЕЯ.

2018.01.10 | 13:20

2
Не мисля, че България ще има важна роля в решаването на проблемите между Турция и Европейския съюз. Република Македония също може да направи важна крачка за присъединяване, но това са неща, които не зависят от нас“, допълни депутатът от БСП. АБСОЛЮТНО Е ПРАВ

2018.01.10 | 13:19

1
Европейската комисия може да иска много работи, хората в България са настроени да получат това което ТЕ искат. И ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ХОРА КОИТО ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ А НЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.

Добави коментар

Водещи новини