Борислав Велков: Сигурността в сградата на НДК е на много високо ниво

  • 20 декември 2017 18:05

  • 2162
  • 1
Борислав Велков: Сигурността в сградата на НДК е на много високо ниво
© Булфото (архив)

Стигнах до извода, че изкуството ще спаси света, а не сигурността. Изкуството ни прави свободни, докато сигурността слага граници и разделя.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК. "Екранът, който беше сложен на стенописа, е премахнат. Този екран беше монтиран временно там и то на 15 см от стенописа. Още онзи ден обясних, че това е времнно, но явно не съм бил разбран. Стенописъ не е повреден", разкри той.

"Сигурността в сградата на НДК е на много високо ниво. Това, което е инвестирано там, е буквално ролс-ройсът на техниката. Тук говоря и за информационната сигурност, киберсигурността. Създадена е специална група, която се занимава с този въпрос. Ние даваме една дълга преспектива за сигурността, защото тези компоненти ще останат и занапред след европредседателството. НДК е обществената сграда с най-голяма и добра сигурност в България. Всичко това ще спомогне за провеждането на концерти, форуми, конгреси и след европредседателството. Достъпът до НДК няма да бъде спиран. Културният живот в НДК ще продължи с пълна сила. Искам само да предупредя гражданите, че след 1-ви януари нивото на проверките ще бъде много по-засилено. Ограничен достъп ще има само, когато има събития на най-високо ниво, но те няма да бъдат чак толкова много. Животът около НДК няма да спре. Няма да има санитарен кордон в продължение на 6 месеца. Аз съм спокоен и уверен в сигурността на НДК. Дворецът се е превърнал в една най-умните и интелигентни сгради в България", категоричен беше Велков.

"Не знам докъде са стигнали проверките срещу Мирослав Боршош. Трябва да питате компетентните органи. НДК е стабилизиран. НДК вече може да си покрива разходите. В процес на развитието на нов бизнес план сме и съм сигурен, че той ще бъде много добър", завърши шефът на НДК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2162 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
681

2017.12.29 | 09:32

1
Не Дворец на културата, а БУНКЕР!

Добави коментар

Водещи новини