Държавният глава обсъди приоритетите на страната ни и ЕС с български евродепутати

  • 08 декември 2017 18:07

  • 1477
  • 3
Държавният глава обсъди приоритетите на страната ни и ЕС с български евродепутати
© Президентство

Днес на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се срещна с български представители в Европейския парламент, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани с предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, политическите приоритети на страната ни като държава членка на ЕС, както и актуални въпроси от европейския дневен ред. „Българските граждани трябва да бъдат ангажирани във формулирането на визиите за бъдеща Европа и да участват в дебатите по европейския дневен ред. Темите, по които работи Европейският парламент, следва да бъдат достояние на българите“, заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред българските евродепутати от различните политически семейства в Европарламента. Президентът също така насърчи нашите представители в Европейския парламент да работят активно, за да може България да бъде ефективен участник във вземането на решения на европейско ниво, а не само изпълнител на политиките на ЕС.

Членовете на ЕП увериха държавния глава, че по отношение на Българското председателство и на ключовите национални каузи, българският парламентарен корпус в Страсбург е постигнал единство и ефективно взаимодействие, независимо от политическата принадлежност на своите представители. Присъединяването на България към Шенгенското пространство, недопускането на дискриминационен подход в рамките на европейските институции спрямо някои държави членки, активното участие в дебата за бъдещето на Еврозоната, предоставянето на европейска перспектива на държавите от региона на Западните Балкани и др., бяха определени по време на срещата като национални приоритети.

На срещата беше постигнато съгласие, че Кохезионната политика трябва да бъде запазена като фактор за гарантиране на равни възможности за реализация и развитие на европейските граждани и региони. Пред българските евродепутати държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на представи идеята за създаване на научен, образователен и медицински център в София с технология от ЦЕРН, който да бъде част от всеобхватния подход за интеграция на държавите от Балканите. Българските представители в ЕП изразиха подкрепата си за проекта и ще работят за неговата реализация.

Акцент на разговора също така беше готовността на българските институции и представителите на страната ни в ЕП да се работи за активизиране на връзките с българските общности в чужбина и разширяването на възможностите за изучаване на български език извън границите на родината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1477 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
mariya miteva

2017.12.10 | 11:21

2
TRETATA SVETOVNA VOYNA NE E DALE4, DUPE DAE YAKO NA AMERIKA

2017.12.10 | 11:21

3
тъпа мутриотка

2017.12.09 | 07:27

1
А НЕЩО ЗА РАЗЛИКАТА ОТ 125 ПЪТИ В ДОХОДИТЕ НИ. ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ ВРЕМЕ........

Добави коментар

Водещи новини