Четири преписки за изборни нарушения в Бургас

  • 26 март 2017 12:49

  • 3051
  • 0
Четири преписки за изборни нарушения в Бургас
© Булфото (Архив)

Четири досъдебни производства и 3 преписки са образувани на територията на Апелативен район Бургас на 26.03.2017г. до 11ч. за извършени престъпления против политическите права на гражданите.

Четири полицейски досъдебни производства и 3 преписки са образувани на територията на Апелативен район Бургас от 18ч. на 25.03.2017г. до 11ч. на 26.03.2017г. с предмет извършени престъпления против политическите права на гражданите.

Досъдебните производства са образувани за престъпления по чл.167 ал.ІІ и ал.ІV от НК.
На горепосочената дата в Окръжен район Бургас са образувани две досъдебни производства за престъпления по чл.167 ал.ІІ от НК и 2 преписки с данни за извършени престъпления по Глава ІІІ Раздел 3 от НК. От тях по една от преписките наблюдаващият прокурор е постановил отказ от започване на наказателно производство, а другата е върната за незабавна допълнителна проверка. По досъдебно производство, образувано в предходен период в РП-Средец са били привлечени към наказателна отговорност две лица за престъпление по чл.167 ал.ІІІ от НК, като на същите е била определена мярка за неотклонение „Подписка“.
На 26.03.2017г. до 11ч. за Окръжен район Ямбол са били образувани две досъдебни производства за престъпления по чл. 167 ал.ІІ и ал.ІV от НК. Образувана е и една преписка, която е неприключена.

В същия период в Окръжен район Сливен няма образувани досъдебни производства и преписки. Постановен е един отказ от започване на наказателно производство по преписка, която е била образувана в предходен период. Отново по преписка, започнала на предходна дата, наблюдаващият прокурор е постановил изпращане на случая на Районната избирателна комисия по компетентност.
 

Борислава Бибиновска
3051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини