ГЕРБ-София: За нас образованието е национален и стратегически приоритет

  • 23 март 2017 11:40

  • 2708
  • 7
ГЕРБ-София: За нас образованието е национален и стратегически приоритет
© ГЕРБ

Образованието е първи, национален и стратегически приоритет за ПП ГЕРБ.

Това стана ясно по време на среща на кандидатите за народни представители от столичния 25 МИР с директори на детски градини, училища, представители на обществени съвети от районите Надежда, Връбница и Илинден. Снежана Дукова, Анна Александрова, Силвия Селимова, Антония Петрова, Лидия Бучукова, Бойко Вълков, Тодор Тодоров и Лилия Тиркова проведоха дискусия на тема качествено образование. Специални гости бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Татяна Георгиева, координатор на 25 МИР. Среща на тема Образование бе проведена и с кандидатите за народни представители от 23 и 24 МИР в столицата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска подчерта , че предстоят сериозни инвестиции в общо 26 училища и детски градини в трите столични района. Тя благодари за активния социален диалог със синдикалните организации и подчерта, че само по този начин се решават проблемите на столичния град. „Не е важно да се правят просто инвестиции в образователната инфраструктура, всички институции трябва да подкрепят образованието", каза тя. Според Фандъкова са необходими средства за младите учители и увеличаване на заплатите в сектора, както и целенасочено насърчаване на педагогическите специалности.

Председателят на СБУ Янка Такева акцентира, че не е имало такъв ръст в бюджета за образование, както по време на втория кабинет на Бойко Борисов. Тя припомни, че в края на 2016 г. бяха предоставени допълнителни 223 млн. лева за образование от държавния бюджет. Важно е да има политика за инвестиции в човешкия ресурс в образованието, защото трудът на българския учител заслужава поклон, заяви тя.

Срещата завърши с пожелание предизборната програма на ПП ГЕРБ в сферата на образованието да бъде рамка на следващото управление на партията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2708 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.03.23 | 23:27

7
Понеже ви е приоритет затова назначавахте все министри от другите партии да обират негативите.Ах колко сте лукави и долни мишоци мръсни.

2017.03.23 | 23:27

6
Това от кога, че от както сте на власт в София, вече повече от 10 години, образованието върви все надолу?

2017.03.23 | 23:27

5
С това ниво на видните гербери трябва да ви е повече от приоритет! Особено на първите ви вождове - Винету и Цвък!

2017.03.23 | 23:27

4
Фандъкова в Столичната община си се обградила само с далавераджии мошеници крадци и лъжци.Искам да знам до кога ще пазиш и криеш свинята Румяна Милова от ЦГМ шефката на синя зона. Една нагла лъжлива и долна кучка
оня с коня

2017.03.23 | 23:26

3
Марш в историята цървули. Много добре знаем какви са приоритетите на герб. А нашите приоритети е да се отървем от предателите ГРОБ.

2017.03.23 | 14:29

2
Не им вярвам- ще гласувам за Нова Република !
Янко Такев

2017.03.23 | 13:27

1
Синдикатите не трябва ли да са деполитизирани по подразбиране?

Добави коментар

Водещи новини