Томислав Дончев: Поне две икономически и индустриални зони трябва да бъдат изградени и в Северна Бъл

  • 16 март 2017 12:35

  • 3171
  • 1
Томислав Дончев: Поне две икономически и индустриални зони трябва да бъдат изградени и в Северна Бъл
© Пресцентър ГЕРБ

Борбата е и в Северна България да има поне две икономически и индустриални зони, каквито вече има в Южна България край Пловдив и край Хасково. Това каза в Габрово по време на среща с представителите на бизнеса водачът на листата за 7 МИР Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той подчерта, че най-важната стъпка в тази посока е изграждането на автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник беше категоричен, че докато бизнесът не укрепне още малко, данъкът от 10% не трябва да се повишава. Вдигането му ще има негативен ефект върху бизнеса и това ще повлияе негативно и икономическия растеж. Докато всички политици не проумеят, че единственият път за страната ни е икономически растеж и предприемане на мерки за развитие на икономиката, а не държавата да взема повече и да преразпределя, няма да успеем, коментира Дончев. Той уточни, че през последните две години България има по 3,5% растеж на Брутния вътрешен продукт, с което се нарежда на едно от първите места в Европа по растеж, но за да догоним европейските икономики трябва да се стремим към още по-висок годишен растеж.

Дончев беше категоричен, че е време да се предприемат радикални мерки държавата да спре да пречи на бизнеса и гражданите с административната си машина. Това означава изцяло тежестта да се прехвърли от бизнеса и гражданите към администрацията, да се преустанови обикалянето на различни гишета в една и съща администрация за изваждането на различни документи, а това да става с едно посещение, на едно гише, с едно заявление. Това няма да стане без шум, без сътресения и за един месец, но трябва да стане, категоричен беше Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Пред представителите на бизнеса той подчерта, че ключов приоритет за развитието на страната ни трябва да е образованието. Без нарочни мерки там, проблемите ще се задълбочават и ще се отразяват пряко на бизнеса, коментира Дончев.

Той обясни, че за задължителното обучение трябва да се мобилизира цялата държавна принуда, защото човек, който не ходи на училище става част или от престъпния, или от социалния контингент. Увеличението на учителските заплати и дуалното обучение, на място във фирмите, са мерките, които ще се предприемат за повишаване качеството на образование, увери Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3171 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ттттъп

2017.03.16 | 13:20

1
Да, това е пътя! Но го направете! Не да говорите само предизборно. Няма дори нискообразовани хора, които да искат работят. Просто си чакат всякакви държавни, общински, кметски и др. помощи. Не желаят да работят! И после се чудим, че нещо току-що направено, изградено се руши и е н

Добави коментар

Водещи новини