Милена Дамянова: ГЕРБ върна образованието в политическия дневен ред (видео)

  • 16 март 2017 08:59

  • 4941
  • 9
Милена Дамянова: ГЕРБ върна образованието в политическия дневен ред (видео)
© БНТ

Всички партии започнаха да говорят за образоването като приоритет, след като ГЕРБ направи това. ГЕРБ е политическата сила, която върна образованието в политическия дневен ред. Това каза в предизборен дебат по БНТ на тема "Образование" кандидатът за депутат от ГЕРБ Милена Дамянова.

Тази тема не бива да се прехвърля само на учителите. Ние сме предвидили повече психолози в училищата, повече занимания с децата, което е доказано, че намалява агресията сред тях. Основен акцент в нашата програма е и подкрепата към учителите. Затова сме заложили удвояване на заплатите им. Това е последователна политика на ГЕРБ. Също така предвиждаме спиране на всички социални помощи за деца, които не ходят на училище, заяви Дамянова. Тя уточни, че ГЕРБ предлага категорична промяна на делегираните бюджети.

Българският учител е оставен сам да се справя - с унизителни доходи и нарастваща агресия от страна на ученици и родители. Затова трябва да бъде създаде национална доктрина за българската просвета, заяви Милен Михов от "Обединени патриоти". Трябва да се работи внимателно и рационално да се променят нещата, посочи той.

Димитър Танев от "Реформаторски блок - Глас народен" е категоричен, че образованието трябва да бъде приоритет и в следващите години да има повече пари за сектора. Трябва да имаме предвид и, че образованието е консервативна система и в него не трябва да бъдат правени резки промени, иначе настава хаос, добави Танев.

Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна от "БСП за България" заяви, че социалистите искат ревизия на образователната реформа. В резултат на тази реформа в системата цари пълен хаос, заяви Клисарова. Правителството на Станишев искаше тази реформа, а сега се обявявате срещу реформата. Говорите лъжи, обърна се Милена Дамянова към Клисарова.

Според Мими Корнажева от "Воля" трябва да бъде намален броят на отпадащите от училище млади хора.

По думите на Боян Киров от "КОЙ – Българската левица и Зелена партия" колкото повече реформи се правят, толкова повече образованието се срива. Делегираните бюджети убиват българското образование, подчерта Киров. Според него лекарите и стоматолозите в училищата трябва да бъдат възстановени.

Образованието е една от сферите, която държи цялата държава, заяви Мария Пиргова от "Коалиция на недоволните". Най-голямата слабост на нашите училища е, че те не дават бъдеще. Децата не знаят как ще се реализират. Системата на подбор на кадрите е обърната, коментира тя.

Според Костадин Костадинов от ПП "Възраждане" има система за мачкане на учителите и директорите. Директорите се страхуват да изключват гамените, заради делегираните бюджети. Учителите станаха заложници на своите ученици, подчерта Костадинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4941 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ЛОРДА

2017.03.19 | 23:33

9
Да госпожо но не ми е до смях. Този отрасъл върви стремглаво надолу. Оборете ме

2017.03.16 | 17:22

2
драги лорде ,понятието отрасъл не се отнася до културата и образованието ...язък ти за титлата..оборил си се сам ..а колкото до образованието ..да върви надолу..

2017.03.19 | 23:33

8
ГРОБ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ 7 ГОДИНИ И НЕ СИ СПОМНЯМ НЯКОЙ ДА Е ДОВОЛЕН ОТ ЗАПЛАТАТА СИ ,ДОРИ УЧИТЕЛИТЕ..СЕГА ПРЕДИЗБОРНО ..КОНЯ С КАРУЦАТА СЕ ОБЕЩАВА ..АЛА ЩЕ БЪДЕ И ТОЯ ПЪТ КОНЯ У БАРАТА..

2017.03.19 | 23:32

7
гледах предаването и ако тая пак стане министър на образованието ,ще ме е срам да се нарека българин ..по нахални и некултурни от гробаджийките няма ..говоренето и прекъсването на говорящия е плод на ниска дори домашна култура..
Molin

2017.03.19 | 23:32

6
Докато се смесват образование и политика... чакай да се случи нещо хубаво. Не стига, че унищожи образованието, ми имаш и наглостта да се появяваш отново, неуважаема.

2017.03.19 | 23:32

5
Тази дали не е малоумна?
А

2017.03.19 | 23:32

4
И НЯКОЙ ИМА СМЕЛОСТТА ДА ГОВОРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ....АМА ТОЗИ БРАНШ НЕ НЕ СИ ЛИ ЗАМИНА...

2017.03.19 | 23:31

3
Докато в училищата не върнат поведението, като начин на оценяване на ученика за държанието му, ще има грозни случаи във взаимоотношенията с учители и ученици и между ученици. Добрата дума явно не върши работа, трябват по-крути мерки, за да може в училищата да има нормален пр

2017.03.16 | 17:20

1
Не им вярвам- ще гласувам за Нова Република !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини