Петя Аврамова: Срещахме разбиране за проблемите на Враца във всички министри от правителството "

  • 14 март 2017 10:56

  • 1037
  • 0
Петя Аврамова: Срещахме разбиране за проблемите на Враца във всички министри от правителството &quot
© Пресцентър ГЕРБ

Срещахме разбиране за проблемите на Враца във всички министри от правителството "Борисов 2" в последните две години. Това заяви на среща с жителите на кв. Кулата във Враца водачът на листата на ПП ГЕРБ Петя Аврамова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според нея това е причината в областта за две години да влязат близо 40 млн. лв допълнителни целеви средства за инфраструктурни проекти, реализацията на които предстои. Правителството на ГЕРБ е гласувало доверие на община Враца и е осигурило 80 млн. лв от новия програмен период за фазиране на проекта за Водния цикъл на града, провален от предишния кмет Николай Иванов, който сега е втори в листата на БСП в областта. Това напомни кметът на Враца Калин Каменов, който представи пред жителите на кв. Кулата плановете на общината за поетапно асфалтиране на улиците. Кулата е един от най-пострадалите от лошото изпълнение и забавяне на Водния цикъл квартал на Враца.

„Постигнато е споразумение с фирмите-изпълнители да бъдат асфалтирани улиците в квартала след като бъдат приети без забележка дейностите по Водния цикъл“, заяви Калин Каменов. Той припомни на жителите на Кулата, че влизайки в Община Враца е намерил протокол подписан от управлението на Николай Иванов, че няма необходимост от асфалтиране на улиците в кв. Кулата, след разкопаването им за Водния цикъл.

На срещата с гражданите присъстваха още зам.-кметовете Мария Попова, Петя Долапчиева, кандидати за народни представители и общински съветници от ГЕРБ.

„Когато БСП говори за промяна е редно да попитаме за каква промяна става въпрос?“, обърна се кандидатът за народен представител Петя Аврамова към жителите на Кулата. „Промяната е да се върнем две години назад в управление като на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, когато отново започнаха да фалират банки или да изберем за депутат бившия кмет на Враца, който провали проекта за Водния цикъл на града?!“

Петя Аврамова представи пред присъстващите регионалните приоритети на партията, включващи приоритетно изграждане на четирилентов път Мездра – Ботевград и икономическата зона до Враца. „Основна задача за нас е да се преборим за стабилизирането на МБАЛ „Христо Ботев“. Както всички знаете преди няколко месеца ръководството на болницата беше сменено по наше настояване, защото беше натрупало близо 12 млн. лв. дълг“, каза водачът на листата на ГЕРБ. „За съжаление преди две седмици служебното правителство не потвърди усилията на всички общини в областта, ръководството на болницата и народните представители от ГЕРБ да спасим болницата и гласува „въздържал се“ на предложението за изтегляне на кредит“, добави Петя Аврамова. Тя изрази притеснението си, че в момента в болницата пристигат писма от здравното министерство с искания за смяна на борда, а следващото Общо събрание е насрочено на 24 март.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини