Машинната бюлетина - с криптограма

  • 19 февруари 2017 07:05

  • 3305
  • 2
Машинната бюлетина - с криптограма
© Булфото (архив)

Разписката, която издава машината за гласуване, да е отпечатана върху обикновена хартия, но защитена с нечетима за човешко око криптограма, която показва точно от кое устройство е издадена.

Криптограмата ще се отпечатва върху всяка бюлетина (разписка за гласуване) и след машинно разчитане ще може да покаже еднозначно от кое устойство е отпечатана, пише "Труд".

В изискванията на обществената поръчка пише, че трябва "в разписката да се предвиди евентуално място за бар код или други контроли, изисквани от предложения "процес за последващ контрол на преброяването по хартиена следа".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3305 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тръба

2017.02.19 | 23:29

2
Ако със същият ентусиазъм работехте за народа, както за лайняните ви избори, цена нямаше да имате! Както винаги ще гласувам за Янко (@Уя ми Янко).
критик

2017.02.19 | 12:59

1
Абе така показана разписката ми прилича на пряка агитация преди да е започнала кампанията! Къде в случая е ЦИК ...... И най вече се чудя как така не е изписано ГЕРБ??? Че то новини, интернет и всечки останали медии само с ББ и ЦЦ и техните мекерета ни заливат - кеф ти програми, кеф

Добави коментар

Водещи новини