Томислав Дончев: Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията

Няма нещо, което да не може да се промени. Задача на политиците е да променят тромавата администрация. Това каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ в ефира на БТВ.

За риска от спирането на 180 милиона еврофинансиране по програма „Образование“ Дончев заяви: “В предизборна ситуация всеки си коментира каквото иска. Програмата не е спряна. Има кореспонденция с ЕК на ниво предупреждение. Изредени са някои проблеми. Най-големият е с управляващият орган, който трябва да е независим. Проблемът е, този който харчи парите и този, който контролира, са част от една администрация. Не веднъж сме говорили с г-жа Кунева по този въпрос. Тя заяви, че иска да носи отговорност. Да си ръководител на контролен орган е експертна работа. Министрът не е такъв експерт. Посочва се, че има проблем с концентрация на власт, но той е поправим“, заяви бившият вицепремиер.

„Образованието е много чувствителна тема за българина. Ако искате дългосрочна инвестиция в икономиката, то е най-дългосрочната инвестиция“, подчерта Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той напомни, че правителството на ГЕРБ е увеличило финансирането в образованието и добави, че то е приоритет. „Важното е, че образованието се оформя като една територия, на която има консенсус“.

„Има огромна разлика между това, което предлагаме ние и другите партии“, каза Дончев. Той даде и пример: "Разликата между обещанията на ГЕРБ и БСП са като между документален филм и научната фантастика. Човек освен да се хвали с програмата си, трябва да се запознае и с програмата на опонента си. По думите на Дончев програмата на БСП не само, че е нереалистична, но ще доведе икономиката до катастрофа.

Той бе помолен да коментира и думите на служебния премиер след ремонта на тунел „Ечемишка“, в който загина жена след нелеп инцидент. Думите на Герджиков бяха: „За пет дни ние свършихме работа като за пет години“. Според Дончев това е несериозно. „Обикновено водим разговори, че асфалтът не се яде, че еврофондовете не пълнят хладилника и др. Ние имаме градове където имаме водозагуба от 90%. След 10 години там ще има водна криза. И ремонтите на пътища и ремонтите във водния сектор са важни“.

На въпрос дали в ГЕРБ са готови с листите за изборите, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви: „Почти сме готови. А относно приемането на политолога Антон Тодоров в редиците на ГЕРБ, той каза: Вземаме дори критични към нас хора. Това показва, че не сме обидчиви“.

Относно промените при конкурентите им от БСП, Дончев заяви, че „опитът изведнъж да се представяш в ново и бяло по-скоро буди притеснение. Няма странно, че се сменят областните управители, които са назначени от предишната политическа сила, а по-скоро с какви хора ги сменяш“.

„Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията. В политиката обаче е пълно с нея. Когато съм отдаден на дадена кауза съм много концентриран“, разкри Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Коментари

 1. 2017.02.16 | 10:09
  Тогава бягай от Караянчева!Силно бягай и не се обръщай назад!Бягай от най-голямата простотия,облечена с власт!
 2. 2017.02.16 | 10:09
  Тогава бягай от Караянчева!Силно бягай и не се обръщай назад!Бягай от най-голямата простотия,облечена с власт!
 3. 2017.02.16 | 09:45
  Ми че кой те спира тогава напускай партия герп.
 4. 2017.02.16 | 09:45
  ТОВА НЕ ОЧАКВАХ ОТ ДОНЧЕВ ..ИСКА ДА ИЗБЯГА ОТ ..БОКО..
 5. 2017.02.16 | 09:45
  Тя простотията е сред Герб ама нали цоцаш кинти иначе и за метач няма да те вземат.
 6. 2017.02.16 | 09:44
  г-н Дончев, простотията в БГ е много голяма! Трудно можем да се отървем от нея! Факта, че се рекламира партия БСП, която няколко пъти докарва БГ до "нула" и народът отново вярва на лъжците показва тази простотия!
  1. 2017.02.16 | 09:44
   забравяш и ония от Гроб.
  2. 2017.02.16 | 09:44
   А ОТ КЪДЕ ТИ ИДВА САМОЧУВСТВИЕТО ..А ТИ СИ ПЕДАЛ-МОДЕРАТОРА И КАКВО ..ПАК ЩЕ ТЕ ПОМНЯТ КАТО ПЕДАЛ..
 7. 2017.02.16 | 09:44
  "Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията" Тогава какво правиш в герб? Това показва, че простотията е и в теб, а също и лицемерието и подмазвачеството.
 8. 2017.02.16 | 09:44
  Където е ГЕРБ , там е простотията , мизерията , лъжата , кражбата , циганията и престъпността ! Каквото и да пипнат , то умира ! Долу ТИКВАТА ! Политическа смърт за герберастите !
  1. 2017.02.16 | 09:44
   ГЕРБ отново подценяват троловете в нета. Вижте и тук как са се развихрили орките. И понеже повечето сайтове нямат модератор да трие псувните и глупостите, надничарите си мислят, че всичко им е разрешено
 9. 2017.02.16 | 09:43
  Ами от байуйй как ще избягаш бе , нещастник ? Не знаеш ли че ТИКВАТА е най - големия простак и крадец в България ?!
 10. 2017.02.15 | 13:43
  Какво да каже народа как се е нагледал на простотия.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Европредседателство 2018

още

Анкета

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Избрано от Интернет