Цветозар Томов: Възможностите за измами никога не могат да се пресекат на 100%

Има много страсти в българския политически живот. Надявам се, че няма да се стигне до касиране на резултатите от изборите. Това каза в ефира на БТВ Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

По отношение на машинното гласуване на престоящите парламентарни избори, Томов каза: „Има вече обявена поръчка за машини за осигуряване на машинно гласуване на изборите“. По думите му тя ще е на стойност между 12 и 15 млн. лева. Съществува рискът никой да не се яви на търга или да се оспри някоя от процедурите. 

Той не скри опасенията си, че почти невъзможно е, че при 12 милиона секции да не се случи да има проблем с машинното гласуване. „Например да спре тока, да се повреди машина, контрола на сигурността на вота. Възможностите за измами никога не могат да се пресекат на 100%. Притеснени сме за осигуряването на сигурността на вота. Очакваме в предстоящия вот да има по-висока избирателна активност“.

За вота в чужбина, говорителят на ЦИК заяви, че се очакват проблеми по време на изборите в Германия, заради местата за гласуване, а във Великобритания да няма опашки. Той призова сънародниците ни на Острова да пускат заявления, за да не се повторят драмите от последните избори.

По повод референдума, Томов каза че ВАС се е произнесъл по въпроса срещу иска на жалбоподателя.

Коментари

  1. 2017.02.15 | 12:30
    Славчо е време да разбере,че референдума не е задължителен и да спре да реве като магаре за х.. .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Европредседателство 2018

още

Анкета

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Избрано от Интернет