Вижте как ще се гласува в болниците, в затворите и по корабите

  • 14 февруари 2017 12:35

  • 1602
  • 1
Вижте как ще се гласува в болниците, в затворите и по корабите
© Булфото (архив)

Ще има избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в местата за лишаване от свобода и за задържане и на плавателни съдове под българско знаме, при наличието на не по-малко от 10 избиратели. Това пише в решение номер 4301-НС на ЦИК за парламентарните избори на 26 март, публикувано на страницата на ЦИК.

Ръководителите на заведенията, домовете и специализираните институции, както и на местата за лишаване от свобода и за задържане, в срок от 48 часа преди изборния ден - до 17.00 часа на 23 март 2017 г., уведомяват писмено за образуването на секция кмета на общината, на чиято територия се намира заведението или домът. Кметът на общината уведомява РИК и ЦИК за номера на образуваната секция. Избирателните списъци за гласуване се съставят и подписват от ръководителите на тези заведения.

Не по-късно от 17,00 ч. на 23 март 2017 г. ръководителите на заведенията и домовете чрез кмета на общината по местонахождение на заведението или дома уведомяват органите по чл. 23, ал. 1 от Избирателния кодекс за включените в списъка избиратели с оглед на заличаването им от избирателните списъци по постоянния им адрес преди предаване на тези списъци на секционните избирателни комисии. Уведомяването се извършва чрез изпращане на копие от изготвения избирателен списък, по телефон, факс или електронна поща.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.15 | 06:07

1
КАК, ЩЕ ГЛАСУВАТ С БЮЛЕТИНИ СРЕЩУ ГЕРП !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини