Днес изтича срокът, в който кметовете на общини откриват избирателни секции

  • 03 февруари 2017 07:05

  • 3213
  • 0
Днес изтича срокът, в който кметовете на общини откриват избирателни секции
©

В срок до 3 февруари Централната избирателна комисия (ЦИК) определя условията, реда и сроковете за възлагане на компютърната обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 26 март. Това се посочва в хронограмата за изборите, приета от ЦИК.

Днес изтича и срокът, в който кметовете на общини образуват със заповед избирателните секции на териториите на общините и утвърждават тяхната номерация, обхват и адрес. Заповедите се обявяват на публично място и може да бъдат обжалвани в срок от три дни пред съответния областен управител.

До 3 февруари ЦИК обявява списък на местата извън страната, в които се образуват избирателни секции в дипломатическите и консулските представителства. В срок до днес, 3 февруари, ЦИК определя условията и реда за участие на наблюдатели, назначава Районните избирателни комисии, утвърждава образеца на печата на избирателните комисии и начина на защитата му и определя реда за разглеждане на жалбите и сигналите от избирателните комисии и публикуването им на интернет страницата на комисията.

Днес е срокът, в който Сметната палата утвърждава образци на декларации по глава единадесета на Избирателния кодекс (финансиране, свързано с предизборната кампания) и ги обявява на интернет страницата си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини