Германска медия: Борисов си направи изводите от победата на Радев

  • 14 ноември 2016 09:08

  • 9161
  • 6
Германска медия: Борисов си направи изводите от победата на Радев
© Булфото

Приятелски настроен към Русия генерал спечели президентските избори в България, пише германският в. "Цайт", цитиран от БТА.

Изданието отбелязва, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че подава оставка, което показва, че по този начин той си вади изводи от изборната победа на Румен Радев". "Цайт" посочва също, че сега в България е надвиснала заплаха от правителствена криза.

Списание "Шпигел" пише, че още по време на предизборната надпревара "опозиционно настроеният социалист" Радев е обявил, че ще има промяна. Той е за по-тесни връзки на България с Москва и за отмяна на европейските санкции срещу Русия. Радев постоянно подчертава близките отношения в исторически план между славянските народи на Русия и България, посочва медията.

Как точно и кога Радев ще положи усилия в Европейския съюз за отмяна на санкциите засега остава неясно. Освен това опозиционерът се изказваше и за независима бежанска политика на България, коментира още "Шпигел". Ще се приближили България към Русия?, пита в. "Ханделсблат". Вестникът коментира, че предвид изборната победа на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на това изглежда вероятно.

В. "Зюддойче цайтунг" отбелязва, че Радев е за отмяна на санкциите, но че от друга страна той е обещал да спазва всички задължения на България към НАТО и ЕС. Вестникът коментира темата в материал, посветен освен на изборите за български президент и на тези за държавен глава, в Молдова. Изданието прави връзката между двете теми, като посочва, че се е очертала "и на президентските избори в Молдова ясна победа на проруския кандидат Игор Додон".

Изборите доведоха до правителствена криза в България, пише в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг". В материала на изданието, както и в статия във в. "Велт" се припомня, че с новия си президент Радев страната ще поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС на 1 януари 2018 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9161 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.11.15 | 13:03

6
А Шмеркел предварително се договори с Путин да им върви търговийката, БМВ и Мерседес отвориха заводи в Русия, направиха и Северен поток и не са спирали да си търгуват, щото кой луд се отказва от тоя необятен пазар? Само ние! Аййде да не мецат немците, щото и ний гледаме чужди телевизии!
Бай Хой

2016.11.15 | 10:52

4
Никви изводи не си е направил този диктатор.Всичките му подчинени играеха като репресивен орган срещу народа.Основна грешка и тя беше наказана.

2016.11.15 | 10:52

5
И, отпечатъци.

2016.11.15 | 10:52

3
я ...къде ги сърби ...германците ...че генерала ..се изказа в полза на русия ,..а това е нещо естествено ...да търгуваме с тая необятна страна ...в поза на народа ...ама който е на чужда хранилка ...се бой ..да не му спрат ..дажбата ...а тя не е малка ..
ПЕШО

2016.11.15 | 10:49

2
Ей много кахърни на снимката тиквичките?
Каро

2016.11.15 | 10:49

1
На снимката щитът от жени на Буйка от народната любов.

Добави коментар

Водещи новини