Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове в еленско село

  • 13 ноември 2016 19:37

  • 1646
  • 0
Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове в еленско село
© Булфото

Три сигнала за нарушения по време на балотажа са получени до момента в районните прокуратури на територията на Великотърновска област. В Районната прокуратура в Елена е заведена преписка във връзка със сигнал за купуване на гласове в еленското село Майско.

Сигналът е изпратен от РИК по компетенция към прокуратурата в балканския град за извършване на проверка. В момента служители на полицейското управление в Елена проверяват на място сигнала в селото, в което 90% от населението са роми. „В сигнала липсва всякаква конкретика - кой е извършвал купуването на гласове, къде точно, кои са участниците в този процес", коментира дежурният прокурор Красимир Сариев, цитиран от "24 часа".

В Районната прокуратура в Свищов също е заведена преписка след анонимно обаждане в ранния следобед на тел. 112. Жена съобщила, че в една от градските секции на крайдунавския град се предлагат бюлетини с предварително отбелязан вот за единия от кандидатите и по него се извършва проверка.

Дежурният прокурор в Горна Оряховица Ивайло Гайдаров информира, че е получена жалба от избирател от село Първомайци, че в секцията в която е гласувал, бюлетината била сгъвана неправилно. Сигналът е от компетенциите на РИК и е препратен към тях. В остналите две районни прокуратури - във Велико Търново и Павликени, няма постъпили сигнали за изборни нарушения.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини