200 души гласуваха в Берлин до 9 часа

  • 13 ноември 2016 10:27

  • 717
  • 0
200 души гласуваха в Берлин до 9 часа
©

Близо 200 души гласуваха на балотажа за президент в посолството в Берлин до 9 часа. 10 души дори чакаха посолството да отвори, за да пуснат бюлетините си.

Гласува се от 7 до 20 часа. Голяма част от хората, които пускат бюлетина сега, не са успели да гласуват миналия път заради огромните опашки, признаха повечето гласуващи.

Напливът към само двете изборни секции бе толкова голям, че хората чакаха между 2 и 4 часа, за да гласуват. ЦИК не се е съгласила да отвори повече секции въпреки молбите на организаторите на изборите в чужбина. Централната комисия даже е отказала да приеме хората в мисиите зад граница да повикат на помощ още сътрудници, за да се обработват по-бързо гласуващите, съобщиха запознати.

Стресът на хората в комисиите, които са доброволци, е толкова голям, че на много места те са се отказали да работят за балотажа. В Берлин се е наложило едната секция да бъде заменена с нови хора, след като предният екип се е отказал.

Нейният председател също не може да участва в балотажа днес по лични причини – става дума за сина на Бисер Киров, който погребва баща си. Легендарният певец издъхна внезапно миналата неделя.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини