Политолог: Поне един от въпросите на референдума беше привлекателен

  • 08 ноември 2016 08:58

  • 11544
  • 1
Политолог: Поне един от въпросите на референдума беше привлекателен
© Булфото (Архив)

Имахме три въпроса на този референдум и поне един от тях по някакъв начин е бил привлекателен за някой от гласоподавателите. Това коментира политологът доц. Милена Стефанова.

"Виждаме, че за трите въпроса имаме различен брой гласове и ако гледаме отговорите "да“ или "не“ на всеки един от въпросите, виждаме, че те не правят общото число на хора, които са участвали в референдума. Това всъщност е дефектът на методиката, с която ЦИК отчита активността, защото активността се отчита по броя на пликовете и бюлетините, а не по броя на участвалите във всеки един от въпросите", обясни тя пред БНР.

Тя е категорична, че независимо, че референдумът не е успял, българските граждани проявяват активност и то доста висока.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.09 | 23:13

1
Този политолог по-добре да не говори глупости, а да си каже на глас, защо част от въпросите не бяха удостоени с отговор - много е просто.. Защото въпросите бяха така написани, че те вкарват в двусмислие, това първо, второ - защото не бяха и от най-значимите въпроси, а отпаднаха други много важни такива, удобно махнати от политическата върхушка!!! Трето - научена е тази социоложка само изсмукани неща да приказва!!

Добави коментар

Водещи новини