В 1520 секции в столицата ще се гласува за избор на президент и на референдума

  • 04 ноември 2016 08:45

  • 1068
  • 0
В 1520 секции в столицата ще се гласува за избор на президент и на референдума
© Булфото (архив)

В 1520 избирателни секции ще се гласува на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум на територията на Столичната община. В избирателния район на София-област, който включва общо 22 общини, ще може да се гласува в 425 секции. Това се посочва в заповед на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, публикувана на интернет сайта на Столичната община.

В 23-ти избирателен район, който включва административните райони "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица", секциите ще са 563, а избирателите - 406 358, се посочва в заповедта на кмета на София. От 23-та РИК казаха за БТА, че допълнително са разкрити 24 служебни избирателни секции в лечебни заведения, домове за възрастни хора и в места за лишаване от свобода. Разкрити са и четири подвижни секции за хора с увреждания и затруднения в придвижването.

В 24-ти избирателен район секциите ще са общо 490, включително служебните и подвижните секции, съобщиха от Районната избирателна комисия. 24-ти район включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец". Общият брой избиратели според заповедта на кмета на София в 24-ти район е 358 182.

В 25-ти район, в който се включват районите "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър", "Овча купел", общият брой на избирателите е 370 812. Те ще могат да гласуват в общо 492 секции, 12 от които ще са служебни и подвижни секции.

В избирателния район на София-област, който включва общо 22 общини, ще може да се гласува в 425 секции. Допълнително са открити секции в шест лечебни заведения, един дом за възрастни хора и в един санаториум. Ще има и четири подвижни секции за хора със затруднено придвижване, съобщиха за БТА от Районната избирателна комисия.

В частичните избори за кмет на район "Младост" в Столичната община секциите ще са 125. Създадени са допълнително три служебни секции в лечебни заведения и една подвижна секция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини