МВнР изпратило остра нота до Турция заради предизборните заплахи

  • 02 ноември 2016 20:10

  • 11357
  • 0
МВнР изпратило остра нота до Турция заради предизборните заплахи
© Булфото/Архив

Министерство на външните работи (МВнР) е изпратило остра нота до властите в Турция във връзка с предизборния натиск оказван върху изселниците от България, които са заплашвани, че ако не гласуват, ще понесат тежки санкции. Това стана ясно след среща между министър Даниел Митов и представители на НФСБ, АТАКА, ВМРО и „Народен съюз“.

Преди няколко дни евродепутатът Ихлан Кючюк публикува във Фейсбук снимка на съобщение, в което се казва, че ако наши изселници не гласуват, ще им бъде отнето българското гражданство.

Иначе на разговорите с Даниел Митов четирите формации са повдигнали въпроса и за секциите в Турция. От прессъобщение на ВМРО стана ясно, че представителите на НФСБ, АТАКА, ВМРО и "Народен съюз" са настояли за представители на българската държава в СИК-овете в Турция да бъдат изпратени владеещи турски език, опитни, квалифицирани служители на министерствата на външните и вътрешни работи.

Във връзка с искането на патриотите за отзоваване на посланика ни в Анкара Надежда Нейнски министърът на външните работи посочи, че въпросът ще бъде разгледан след изборите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини