От Гражданския алианс призоваха хората да гласуват на референдума

  • 28 октомври 2016 14:00

  • 1694
  • 1
От Гражданския алианс призоваха хората да гласуват на референдума
© Булфото

От Гражданския алианс призовават хората да гласуват на референдума на 6 ноември. Това е единственият начин да променим управлението на държавата към по-добро, заяви Ангел Гаджев от Гражданския алианс на пресконференция.

Според Гаджев кандидат-президентите избягват да говорят за референдума, а повечето от тях се концентрират върху предизборната си кампания. Той покани кандидат-президентите или номинираните за вицепрезиденти на 31 октомври на разговор в БТА за референдума.
По думите му партиите неглижират референдума. Партиите хвърлят в публичното пространство всякакви тези, свързани с президентските избори, а основното във вота на 6 ноември е референдумът, посочи Гаджев.

Той смята,че институциите коментират нещата като партиите. Гаджев се обърна към премиера и каза, че гражданското обединение всъщност предлага на партиите по-ефективно управление на държавата. Гаджев критикува и ЦИК във връзка с проблеми с утвърждаването на медийните пакети.

Ще продължим да искаме институциите да работят в полза на обществото. Всички институции неглижират референдума, коментира Нина Гергова. Тя предупреди, че заради различни твърдения, разпространявани в общественото пространство, след вота ще започне граждански дела за клевета и манипулация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.30 | 18:53

1
Коя е тази Нина ? Да не е червената пача , изплувала като мръсна пяна при Въздухарски ?

Добави коментар

Водещи новини