Пламен Орешарски: Аз сам потърсих подкрепата на ДПС

  • 27 октомври 2016 08:11

  • 6409
  • 6
Пламен Орешарски: Аз сам потърсих подкрепата на ДПС
©

Вече много се радвам, че се кандидатирах за президент. Правя го с надеждата максимален брой българи да ме подкрепят. Сам потърсих подкрепата на ДПС. Благодарности за подкрепата, но нямам партия зад мен. Това каза бившият премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и кандидат за президент в ефира на БТВ.

„Не съм се хванал на политическо танго с ДПС. Досега винаги съм заемал позиции и никога не съм влизал в политиката. Радвам се че получих подкрепата на ДПС“, посочи бившият премиер. Той призна, че лично е потърсил политическа подкрепа от ДПС. „Аз ги потърсих и го казах. Всички търсят нечия подкрепа. При кой да отида? Ако сте на мое място как бихте потърсили подкрепа от някой, който има свой кандидат?, попита Орешарски. „От големите партии само те нямат кандидат. Обадих се лично на лидера на партията Мустафа Карадайъ. С г-н Доган съм се срещал, но не много скоро. Винаги е интересно да се разменят мисли с него“, каза още Орешарски. Веднага след това той видимо ядосан заяви, че ако не се смени темата ще си тръгне. „Не съм поел никакви ангажименти за тази подкрепа“, увери още той.

На въпрос защо не е потърсил подкрепата на ДОСТ, той каза: „Тя е нова партийка. Големите партии имат по-голяма значимост като електорална тежест, отколкото малките“, каза Орешарски. „Много бих се радвал, ако и БСП си претеглят политическата сила като ДПС. Вероятността да не стигна до балотаж, отколкото обратното“.

Той коментира и думите на Борисов, че е експеримент. „Нещо го притеснява очевидно, но със същия успях мога да кажа, че той е много по-голям експеримент. Няма да ни стигне времето да му изброяваме гафовете“, каза Орешарски и даде пример с кандидатурата на Бокова.

По темата за АВЦ "Белене" Орешарски заяви: „Виновен е този, който спря проекта. Това също беше експериментално и нанесе много загуби. Нямам нищо против да се провери отговорността на всички, свързани с проекта от 1982 г. насам. В икономически план големите загуби по този проект са заради неговото спиране, ако има други, ще стане ясно от разследването на прокуратурата. След двете му спирания този проект е много компрометиран, затова за да се възобнови трябва да се промени изцяло“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6409 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.10.29 | 20:01

6
Пацо от бобовдол,преди 2 дни в предаването"Карай направо" категорично заяви:"Че кой ще откаже подкрепа на партия? "ДПС ми предлагат подкрепа"

2016.10.29 | 20:00

5
орешаро е пут.ка тъп и прост
beIN SPORTS

2016.10.29 | 20:00

4
Gnusen Narkomenzer
ааа

2016.10.29 | 19:55

3
Наглостта, егоизма, алчността и властолюбието, при Орешарски (и другите червени престъпници), са доста силно развити.
бивш депесар Върбица,Шуменско

2016.10.29 | 19:55

2
защо се хвана на депесарското хоро бе господине ,още неразбра ли,че за подадената от тях ръка оставаш без горни и долни крайници
Гост

2016.10.29 | 19:36

1
Ще се радваш и ако получиш един истински български глас, слуга на олигарси и дупелизец. Не ставаш за президент, не ставаш и за чистач на кенеф, много си мазен и няма да можеш да държиш препаратите в ръка. Единствено ставаш да лижеш задници

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини