Проф. Константинов за изборите: Нещата не могат да останат по този свински начин

  • 13 октомври 2016 08:48

  • 8565
  • 3
Проф. Константинов за изборите: Нещата не могат да останат по този свински начин
© Нова телевизия

Нещата не могат да останат по този свински начин. Това коментира проф. Михаил Константинов по повод неяснотата за зачитането на гласовете от квадратчето "Не подкрепям никого". По думите му в Изборния кодекс веднъж е казано, че гласовете ще се зачитат за реални, а после не.

"Българите да отидат и да гласуват както искат, но да знаят, че нищо не правят с това квадратче – все едно пускат бяла бюлетина. За мен това е пълна глупост”, подчерта математикът.

Пред Нова телевизия той уточни, че пускането на бюлетина с зачеркнато квадратче "Не подкрепям никого" ще е от полза за фаворитите на предстоящия вот.

"Ако гласуваме с това квадратче, безспорно помагаме на първия. Когато сложите гласовете против всички, без да бъдат подадени за някого, да бъдат действителни, влизате в хипотезата на безкрайния цикъл. Няма да имате избран кмет не на два тура, а дори на 20. Няма да имате избран президент не на два тура, а на колкото искате”, поясни проф. Константинов.

Отношение по темата взе и Асен Генов.

"Хората са излъгани за това, че могат да упражнят протестен вот. Законодателят се опита да превърне правото в задължение и да вмени на хората задължението да гласуват, въпреки че Конституцията казва, че това е право", коментира Генов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8565 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zlata

2016.10.14 | 19:54

3
Що за речник на професор, мисля че надигнатият вой е повече от възможното. Най-добре е да запазим мир в душите си и честно да се отнесем към задълженията си като Българи.

2016.10.13 | 20:14

2
а могат ,могат ,че има ли във България ,нещо което да не е свинска работа

2016.10.13 | 20:14

1
".....пускане на бюлетина с зачеркнато квадратче......"?!? Лесно е да си "журналист" в днешно време!

Добави коментар

Водещи новини