Ген. Радев: България трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия

  • 21 септември 2016 15:07

  • 3044
  • 36
Ген. Радев: България трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия
© Булфото

Лявото, за мен, означава приоритет на обществения над корпоративния интерес. В нашия съвременен прочит лявото протестира срещу договорите за свободна търговия и замяната на националното правосъдие с търговски трибунали.  Това каза пред БНР кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев.

Споделям разбиранията на лявото, че трябва да има равен шанс за всеки. Не виждам със законите за нашето образование това как ще стане. Споделям и виждането, че трябва да има човешко развитие, а не само потребление и консумация, заяви ген. Радев.

Той коментира, че разделянето на коалицията, която го е издигнала, „математически погледнато“ не е било най-доброто решение, но „разводът с АБВ“ е показал, че той не е назначен от тях кандидат: "Мисля, че избирателите на лявото пространство са по-мъдри от своите партийни централи и с техния масивен вот ще преодолеят тези различия. В никакъв случай моята амбиция не се затваря с избирателите на лявото пространство, напротив, диалогът ми е с всички български граждани. Срещам се, много хора идват, безпартийни. Идват хора дори с десни убеждения".

Радев сподели, че „няма да е лесно“ да работи с управляващите, ако стане държавен глава, но е оптимист, че ако победи в надпреварата, ще има предсрочни парламентарни избори и „нещата ще се решат от само себе си“. Според Радев, „дефицитът на истина е определящ в нашето общество“:

Трябва да има истина. Само с истината, с един реален анализ какво е действителното състояние на държавата, без замитане на проблемите, може да има доверие на хората в управляващите, посочи кандидат-президентът на БСП.

Ген. Радев оцени високо приноса на президента Плевнелиев към IT сектора и позицията му относно оставянето на кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН, но заяви, че не приема външната му политика и „войнствените“ пози спрямо Русия. Той е категоричен, че страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, защото те вредят и на ЕС, а и на България като член на ЕС.

Вредите от санкциите ги виждаме. Ако някой може да обоснове ползите – да заповяда! Вижте какво става от историята на санкциите – те се налагат шумно, обикновено, и се отменят тихомълком. Вижте позицията и на Италия, Словакия, Унгария, Гърция – хората търсят правата си, когато са ощетени, заяви ген. Румен Радев.

Той отчете, че националната сигурност „не е само оградата“ и изтъкна като огромни проблеми икономиката, образованието, демографския срив, здравеопазването и сигурността на отделния човек. Той допълни, че няма да иска промяна на Конституцията и увеличаване на президентските правомощия, ако спечели.

Президентът трябва да поставя цели и да поставя въпроси, и то базирани на нашите национални цели, подчерта ген. Радев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3044 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Рая

2016.09.26 | 09:57

36
На какво основание обаче,трябва аргумен.Вие г-л Радев съгласен ли сте някоя държава да ви отнеме част от територията на България и затова да си затварят очите държавите по света.След като искате това от Правителството аргоментирайте се защо трябва да се снемат санкциите и ако сте достатъчно обедителен може българският народ да ви повярва,все пак се зада ват избори и един от кандитатите сте вие.Ако днес не се реагира утре ще настане великото прекрояване на тери тории по примера на Русия.Съгласни сме че от това страдат икономиките на много държави които търгуват с Русия,но нека и Русия веднъж да бъде разумна а не агресивна,може да имаме симпатии към тази държава но и справедливостта е фактор нали?

2016.09.22 | 22:01

9
Първи АР ГУМЕН ,после втори ГУМЕН ,а на края ,опашката на кравата в ...РАЯ !
един от раята

2016.09.22 | 21:59

8
отворете си очите и ушите, вижте очевадното и тогава ръсете обсурди, от такива заблудени като вас... но на някои и да им навират истината в очите, те не могат да я видят, те са природно умствено ограничени.
ГЕНЕРАЛА И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП

2016.09.26 | 09:56

34
ДРУГАРИ , БСП ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. ТЯ Е НАЙ-ОЛИГАРХИЧНАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, ОВЧАРОВ, СТОЙНЕВ, ЯНКОВ,УЗУНОВ..... ? ТОВА СА КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ПРИДОБИЛИ КАПИТАЛА СИ ПО КРИМИНАЛЕН НАЧИН. КАК СТАНАХА НАБЪРЗО МИЛИОНЕРИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? ЦИНИЧНО Е ТАКИВА ДРУГАРИ ДА СЕ НАРИЧАТ СОЦИАЛИСТИ. А ОЩЕ ПО ЦИНИЧНО Е ,ЧЕ ТОЧНО ДРУГАРКАТА НИНОВА ГИ ПРЕДЛОЖИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ИБ НА БСП. ДЯДО БЛАГОЕВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА СИ ОТ ТАКИВА СВОИ НАСЛЕДНИЦИ. АЗ СЪМ СОЦИАЛИСТКА НО СЕ СРАМУВАМ ОТ ТАКИВА СЪПАРТИЙЦИ. ТЕ СА ПОЗОР ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ. КАКВО СТАНА С ДОПИТВАНЕТО КОЕТО НАПРАВИХТЕ ОТНОСНО КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ИЗДИГНАТ ОТ БСП ? ИМЕТО НА ТОЗИ ГЕНЕРАЛ НЕ ПРИСЪСТВА В НИТО ЕДНА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ. КОЙ ЕДНОЛИЧНО ГО ПОСОЧИ КАТО ИЗЛЪГА ВСИЧКИ СОЦИАЛИСТИ УЧАСТВАЛИ В ДОПИТВАНЕТО.

2016.09.26 | 09:56

35
Другарко ,да те питам нещо ,може ли да ти го сложа в дупето тясно ? Ау ,била си честна ,къде ....може би в ушите ?
защо???

2016.09.26 | 09:55

33
Защо да се отменят санкциите? Русия е агресор и окупатор в Украйна! Ако Турция вземе Кърджали ще е същото като с Крим! Защо да се отменят самкциите а генерале???
ВАРУМ ??

2016.09.24 | 12:22

22
Сравняваш теле с крава !Не върви сравнението ,ами ....и твоето не струва !
Радина

2016.09.26 | 09:55

32
Този човек наистина става за войската но визия за Президент няма,дори не се чува какво говори,много се съмнявам че ще бъде Президент на всички българи.
Гадина

2016.09.25 | 23:18

23
О ,визията на Плювньо е прекрасна мъж и половина ,без мъж ,да се знае и говори ,говори с ...гъза си !И беше прецедент на всички педали и ....понеже съм дипломатичен ,слагам само точки !
Вики

2016.09.26 | 09:55

31
Русия се управдава с по големия процент руснаци в Крим,но всяка държава си има етносите и всеки етнос ли трябва да се анексира или отделя.Това е адски глупаво.Причината не в руснаците на полуострова а базите които са построени от СССР.Това е истината и заради това страдат всички и руснаците и търговските отношения с нея и приятелските за съжаление.

2016.09.26 | 09:54

30
Да те ева у руския генерал. Какъв президент искаш да станеш бе, Радев, нагъзен на Кремъл ли? Ти си срам за България и БА.
модератора е педал и боклук

2016.09.22 | 21:45

7
О мъди ти ли си ,толкова си наведен ,не те познах !
е нема такава държава

2016.09.26 | 09:54

28
българия малка държава, без особено голям капацитет, заклещена между интересите на големите, близки и далечни! но пък за сметка на това имаме откровенно слаби политици - защо българия трябва първа да скача и да дава мнение по крехки теми за които няма какъвто и да е капацитет да реши - така и не разбрах! по темата - г-н бивш генерал кандидат глупак - защо трябва да се свалят санкциите?? аргументи имаш ли?

2016.09.26 | 09:54

29
Ар гумен ти ,гумен , ти ! Я какво изречение се получи ,ар гумен за теб !И за моя любим -МЪДИ !

2016.09.26 | 09:54

27
Пълен простак, сигурен съм, че не кара лада.

2016.09.26 | 09:53

26
да забравим за малко русофили или русофоби а да се запитаме как ЕС ни компенсира май никак както беше с Югоембаргото с потупване по рамото .Най бедните в ЕС но най лоялните (Германия и Франция открито заобикалят санкциите строят автомобилни заводи ,техни кораб са засечени в Кримски пристанища около 45 на брой според комисията за борба с корупцията към ЕС
народе???

2016.09.26 | 09:53

25
руснаците искат да ни изкупят а пък тоя направо ще ни подари без пари за да се хареса на господарите си

Добави коментар

Водещи новини