Броят повторно недействителните бюлетини за общински съветници в Каварна

  • 03 ноември 2015 13:56

  • 1095
  • 0
Броят повторно недействителните бюлетини за общински съветници в Каварна
© Булфото

Административният съд в Добрич разпореди да бъдат повторно преброени недействителните бюлетини от вота за общински съветници във всички секционни избирателни комисии в Каварна.

Съдът днес даде ход на делото по жалби на партии. Сред политическите сили, които оспорват решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за избор на общински съветници, са АБВ, Зелените, НФСБ, ВМРО, ГЕРБ, Реформаторски блок, Евророма, местната коалиция "Единни за Каварна".

От политическите сили твърдят за множество допуснати нарушения на изборния процес, като посочват разлики между данните в протоколите, предоставени на застъпници, и качените на сайта на ЦИК. Според жалбоподателите много от обявените за невалидни бюлетини, които общо достигат 1038 или 15.36 на сто от вота в общината, не са отчетени правилно.

Делото ще продължи на 5 ноември, когато ще бъдат преброени недействителните бюлетини за общински съветници от всички 34 СИК в общината.

В новия Общински съвет в Каварна влизат представителите на три партии и бившият кмет Цонко Цонев, който е независим съветник. Най-много мандати има БСП - 7, представителите на ГЕРБ са шестима, на РЗС - трима, според решението на ОИК.

Последвайте канала на

1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини