Новият кмет на Плевен: Няма да има масови уволнения в общината

  • 03 ноември 2015 13:24

  • 1243
  • 0
Новият кмет на Плевен: Няма да има масови уволнения в общината
©

Няма да има масови уволнение в общината - ще бъда в диалог с гражданите. Това заяви на първата си пресконференция в пресклуба на БТА новоизбраният кмет на община Плевен Георг Спартански.

Той заяви, че ще се раздели само със старото политическо ръководство и със служители, които нямат квалификация, а са били назначени "от роднинския кръг". По думите му има подготвени хора, с експертиза и в другите партии, освен тези, които са го подкрепили, с които смята да работи.

Новият кмет допълни, че ще разчита на професионалистите от ГЕРБ на местно и централно ниво и не смята, че ще има проблеми в работата си с правителството и депутатите от всички политически сили, когато се отнася за интересите на Плевен. Спартански е убеден, че е имало "само малка групичка от хора, която била узурпирала властта в Плевен като я използвала за своя облага".

Моята битка не беше срещу партия ГЕРБ, а срещу нечистоплътната практика на тази малка групичка, уточни юристът. Във властта не сме се събрали да се обичаме, ще заложим на позитивните очаквания - на професионалистите, прозрачността и принципността в управлението, каза още той.

Спартански благодари на всички, които са го подкрепили и гласували за неговата кандидатура. В Плевен въпросът беше не за лявото и дясното, не за сините и червените, а да се направи ясен избор между политическата почтеност и политическия бандитизъм. Спартански специално благодари на хората от БСП, които са направили много драматичен, според него, избор между първи и втори тур и са го подкрепили.

Те показаха, че са усвоили европейски практики от Франция и Германия при подобни случаи, коментира Спартански. БСП в Плевен доказа, че поже да прави избор в полза на хората - победата ми е резултат от техните усилия, заяви той. В изявлението си новият кмет даде конкретни примери на влияние върху вота на избирателите от негови опоненти и изрази неудовлетворение от работата на полицията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини