Заложниците от "Арена Армеец”: Всичко беше организирано и планирано

  • 29 октомври 2015 07:40

  • 2223
  • 2
Заложниците от "Арена Армеец”: Всичко беше организирано и планирано
©

Заложниците в "Арена Армеец” са се хранили почасово. При влизане в залата на хората са били раздали купони за храна, вода и чай. Хората обаче трябвало да получават храна и вода в точно определени часове. Това стана ясно от думите на Димитър Марков, който е член на секционна избирателна комисия в район "Овча купел", в ефира на БТВ.

"Председателката на 6-та секция на район "Овча купел" си тръгна и остави само члена на комисията. Купоните бяха доказателство, че те бяха подготвени, че това ще се случи", добави той.

Мъжът показа и купоните за храна, които са им раздали на влизане. „Моите купони ги използвах, а тези са не едно момиче, което бе откарано в болница. И понеже чух, че хората са „симулирали”, то и това момиче симулира и още е в болница”, разказа още мъжът.


 

Той показа купоните за храна в ефира. „Стана и комична ситуация, защото купоните са в различни цветове. Хората в един момент започнаха да се бъзикат: „Хайде, стана ли време за зеления купон”, добави още участникът в изборите.

Според потърпевшите от заложническата драма, всички е било организирано и планирано. Нарушена е бил Конституцията и човешките им права. "Никой няма право да задържа хора по този начин. Да хората имат отговорност, но не до смърт. Няма по-важни избори от хората". Те питат кой издаде тази заповед за задържане на хората в "Арена Армеец" и дали е законосъобразна.

Мария Капон заяви, че става въпрос за един умишлено организиран хаос. Тя показа копия на протоколи от комисии, които са осеяни с технически грешки и коментира, че е смешно някой да е предвидил, че ще има задържани хора и е осигурил купони, но не и тонер за принтерите. Тя посочи, че се съмнява в честността на вота и посочи: "В хаоса се раждат чудеса". Според нея не е възможно кметът на Варна да събере повече гласове от Фандъкова.

Друг пострадал отбеляза, че в хаоса хората са се обединили. "Никой никого не попита от коя партия е, помагаше се на всички. Ако ни бяха казали, че ще ни държат толкова време, никой нямаше да отиде", категорични са жертвите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2015.10.29 | 23:39

2
Е това е идеята на мозъка на операцията Цв.Цв.! И знайте-Волен е виновен!!!

2015.10.29 | 23:35

1
На следващите избори, пак отидете, не виждате ли че цялата ни политика е една игра, нищо свястно не се ражда...

Добави коментар

Водещи новини