Каракачанов: Институциите отново оставиха хората с пари да купят изборите (обновена+видео)

  • 25 октомври 2015 22:05

  • 1821
  • 0
Каракачанов: Институциите отново оставиха хората с пари да купят изборите (обновена+видео)
©

Ако не беше купеният вот избирателната активност щеше да бъде 25-30%. България не може да бъде страната на абсурдите. България не може да продължи да съществува ако продължим да сме страната с най-ниска раждаемост и масово купуване на гласове. За всичко това са виновни и трите големи партии, които спечелиха изборите с пари, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференцията на Патриотичния фронт в НДК.

Нашите представители са на балотажи в различни градове в страната. Ангел Джамбазки е четвърти в София. На тези избори се разчиташе на корпоративен и купен вот. МВР отново не попречи на тези структури. Това е абсурдно безхаберие, категоричен е Каракачанов.

Институциите отново оставиха хората с пари да купят изборите. Нашите резултати се удвоиха на тези избори, но това нищо не означава. На България са и нужни можещи и кадърни хора, българите знаят това и заради това не излязоха да гласуват, категоричен е патриотът.

Ангел Джамбазки коментира, че водещите политически сили са проявили неуважение към избирателите като не са провели пресконференции днес. Множество телевизии агитираха, че борбата за кметското кресло е предрешена в София, но това не е така, защото София не се управлява само от кмет, а и от общинския съвет. Ние увеличихме общинските си съветници, категоричен е той.

Нелегалните емигранти и циганските гета, както и монополите са си в София и никой не се бори с тях. Очакваме балотажи в софийски райони и кметства. Цялостния дебат може да водим другата неделя, когато всичко стане ясно, припомни Джамбазки.

Трябва цялостна промяна за следващите избори. ВМРО винаги е подкрепяла идеята българската нация да бъде питана в референдуми. Този референдум беше осакатен, защото отпаднаха важните въпроси, допълни Ангел Джамбазки.

Ние сме единствената партия, която не си е променяла политиката през тези 15 години. Винаги сме показвали проблемите открито. Не сме променяли отношението си към Русия, САЩ или Турция, както го правят нашите опоненти. Днес някой се хвали за оградата по границата, но тя се случи заради нас. Когата ние говорихме за незаконните мигранти, те говориха за бедни бежанци, а сега се видя какво се случва, каза Каракачанов.

Ако ПФ се беше явил с общи кандидатури в други големи градове можеше да сме на балотаж, но това не се случи и ние ще помислим как да променим това, допълни той.

Ще се включим в срещата, която искат да направим от коалиционните ни партньори за подкрепа на балотажа. В момента има следене в интернет, такова нещо дори Оруел не е предсказал, възмути се Каракачанов. Не пожелавам на патриотичните формации да се броят коя е първа, втора и трета, защото ще загубим много от това, допълни той.

Битовата престъпност е огромен проблем. Нека не слушаме кой посланик ще се мръщи от нашите решения, ние сме готови за по-активни действия в управлението на България, каза Каракачанов.


Организацията на местната власт в България трябва да бъде променена. Цяла Северна България е неравнопоставена на южна България. Трябва да се работи повече за тази част на страната ни. Трябва да подпомогнем икономиката. Имаме сбъркана политика към малцинствата у нас, с което да им бъдат купувани гласовете. България трябва да промени спешно политиката си. Нужно е ограмотяване на обществото, категоричен е Каракачанов.

Нужно е да се стимулират образованите българи и тези, които искат да се върнат в България. Земята в момента е собственост на малка група хора, които контролират тази земя, това е много сериозен проблем, каза лидерът на ВМРО.

Има недоволство към нашите коалиционни партньори, но не и напрежение. То е породено от това, че кандидати на ГЕРБ се държат като дерибеи на някои места, заяви Каракачанов.

Всеки, който търси нашата подкрепа в София трябва да мине през разговора за сигурността в центъра, монополите и незаконното строителство. Разговорът ни с ГЕРБ ще бъде изцяло политически, заяви Джамбазки.

Ако не беше купеният вот избирателната активност щеше да бъде 25-30%. Не е нормално хора, които не могат да си напишат името да решават бъдещето на България. Как ще гарантираме електронното гласуване ако недробросъвестни работодатели решат да извикат подчинените си и ги строят да гласуват на неговия компютър, запита се Каракачанов. Не е ли по-добре да пробваме в началото с машинното гласуване, а след това да преминем към електронно. Възможността да се фалшифицират изборите не е малка, смята той.

Последвайте канала на

1821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини