Предизборен водопровод прокараха в пазарджишко село

  • 21 октомври 2015 08:20

  • 1514
  • 0
Предизборен водопровод прокараха в пазарджишко село
©

Нов водопровод, непосредствено преди местните избори, прокараха в циганската махала на пазарджишкото село Виноградец. Съвсем пресните изкопи са положени за ден-два, но незаконно и по време на предизборна кампания.

„Във вчерашния ден бяха получени няколко сигнала, че се извършват ремонтни дейности в ромската махала на село Виноградец. Установихме, че се изгражда нов водопровод, който е напълно незаконен. Въпреки че е задължително, ние не бяхме уведомени“, обясни пред бТВ кметът на Септември.

„Заварихме изграждане на 150 метра водопровод. Фирмата е ВиК Пазарджик. Снимали сме тяхната техника и работниците им. Това е абсолютно незаконен проект. Никой няма нищо против да се правят водопроводи, важно е да се спазва законът“, категоричен бе и гл. архитект на Община Септември Атанас Васев.

Част от тези къщи са в регулация, други не са. Какво ще стане отсега нататък е работа на институциите да решат, посочи той.

Жител на Виноградец, чийто дом не е в регулация, бе помолен да коментира случващото се.
„Платих си таксата за водопровода. 3,100 лева съм платил плюс такса. Къщата ни е законна“, изричен бе обаче той.

Междувременно обаче се оказа, че директорът на ВиК Пазарджик, които са изпълнили проекта, се е кандидатирал за общински съветник. Неговият заместник, който в момента е временно изпълняващ длъжността директор на ВиК Пазарджик - инж. Димитър Мишев, обясни, че съществуващият уличен водопровод достига до първите 20-30 метра на улицата и е строен през 60-70 години на миналия век. Всички останали пътища са захранвани от отклонения, допълни той.

„Миналата седмица при нас дойде поредният клиент, който поиска да си прекара водопровод до неговия обект. Това искане е заплатено. Отклонението е с материали на клиента, при нас е платено разрешението за връзката. За сградните водопроводни отклонения не се иска разрешение от общината. Във ВиК е платена сума от около 500 лева, останалите отклонения са платени от него. ВиК привърза към новия водопровод старите отклонения“, каза още инж. Димитър Мишев.

Последвайте канала на

1514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини