Румяна Коларова: Въвеждането на електронното гласуване е неизбежно

  • 19 октомври 2015 17:59

  • 1287
  • 0
Румяна Коларова: Въвеждането на електронното гласуване е неизбежно
©

Референдумът няма да бъде невалиден. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съветникът на президента Росен Плевнелиев Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Според нея ниският засега интерес към допитването за електронното гласуване, което ще се проведе на 25 октомври заедно с местните избори, не означава, че волята на избирателите няма тежест и че резултатите от референдума не ангажират политиците.

Сигурна съм, че политиците са убедени във важността на темата. Тя е в центъра на политическия дебат в последните 10 г. Въвеждането на електронното гласуване е неизбежно, друг е въпросът кога ще бъде въведено в България и кога българските граждани в чужбина ще могат да го използват, подчерта Коларова.

По думите й електронното гласуване би гарантирало по-силен контрол върху избирателните комисии, което пък би довело до намаляване на търговията с гласове.

Ползата от електронното гласуване на първо място е това, че отговаря на мобилността на съвременните хора, каза съветникът на държавния глава.

Коларова заяви, че електронното гласуване би могло да привлече около 15% от избирателите, които в момента не гласуват.

Много съществен въпрос е провеждането на референдума заедно с изборите. Практиката нявсякъде по света показва, че те се комбинират успешно, а не се блокират взаимно, каза още Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини