Лют спор между Михнева и СЕМ заради "тунингованите журналистки"

  • 14 октомври 2015 19:00

  • 3658
  • 5
Лют спор между Михнева и СЕМ заради "тунингованите журналистки"
©

В ожесточен спор прерасна гостуването на журналистката Маргарита Михнева и членът на СЕМ Мария Стоянова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Причината бе, че Михнева се възмути от факта, че определени "тунинговани журналистки" взимали пари от политици и получавали огромни и неоправдани суми. По думите й става дума предимно за такива, работещи в телевизии, които през годините са сменяли своята принадлежност към партиите.

"Ама ти какво очакваш - СЕМ да започне да разследва кой колко пари получава? Не можем да очакваме СЕМ да е разследващ фактор в тая държава", възмути се Мария Стоянова.

"Аз говоря с факти. Не се измъквай, Мария! СЕМ не бива да се измъква", контрира я Михнева.

"Според теб на кой член от Закона за медиите отговаря това твърдение?", продължи обаче Стоянова. Вие говорите за пари, които се дават под масата, подчерта тя.

Парите са ясни, те са преведени по банкова път, категорична бе обаче журналистката Михнева.
Тя допълни, че има журналисти, които взимат пари, за да пишат за определени политически фигури.

Журналистът Борислав Зюмбюлев, който също се включи в разговора по-късно, изтъкна от своя страна, че журналистиката се намира в криза, главно финансова, по думите му. Това създавало проблем с финансирането на всяка една медия.
"Моето мнение е, че част от националната субсидия на партиите трябва да бъде насочена към медиите", предложи Зюмбюлев.

След коментара му Стоянова и Михнева отново подхванаха спора си, като членът на СЕМ направи забележка на Михнева да не слага всички журналисти под общ знаменател. Михнева обаче бе категорична, че говори единствено с конкретика и призова моралът в изборите да бъде водещ.

Стоянова обвини Михнева, че има личностно отношение към нещата. Журналистката веднага подчерта: "Мен ми омръзна да ти кажа -  от едната страна Делян Пеевски, от другата Бойко Борисов, Цветан Василев, не знам си кой... След като дотам сме я докарали тук да говорим със СЕМ за пари, смятайте каква я е свършила органът".

Последвайте канала на

3658 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.10.20 | 14:01

5
Do 2. I kak to4no 6te napravite promqnata? Kato lidera vi se bie s xorata na ulicata li? Mersi.

2015.10.20 | 14:01

4
OT ODAVNA NE GLEDAM''NACOINALNITE TELEVIZII''SUTRECHNITE MAHLENSKI BLOKOVE MI RAZVALYAHA NASTROENIETO ZA CELIYA DEN.BASTA

2015.10.20 | 14:01

2
Всичко е гнило и корумпирано в България ! Тикварят от ГЕРБ затри нормалността , погуби България ! Само АТАКА има виждания и способност за промяна в добра посока ! Останалите ще задълбочават падението в пропастта !

2015.10.20 | 14:01

3
Ataka? S huliganstvo i alkohol ni6to ne se opravq. Bog da ni pazi ot Ataka.

2015.10.18 | 01:24

1
Bataka i te sa takiva psevdopatrioti!

Добави коментар

Водещи новини