Кандидат-кмет се записа във ВУЗ с фалшива диплома

  • 13 октомври 2015 08:53

  • 3732
  • 5
Кандидат-кмет се записа във ВУЗ с фалшива диплома
©

Месец и половина преди местните избори кандидат за кмет на ДПС Гюнан Халил се записва в Русенския университет. Прави го лично, на 7 септември. Приет е в специалност „Технология и управление на транспорта”, задочно, съобщава БТВ.

Халил подал документи, сред които и диплома за средно образование. „Той е представил оригинал на дипломата, след което я е изтеглил и е останало ксерокопие”, каза заместник-ректорът на Русенския университет Михаил Илиев. Няма обяснение какво е наложило дипломата да бъде взета веднага след записването. Но това не било прецедент.

Дипломата за средно образование на Гюнан Халил е публична по Закона за достъп до обществената информация. Тя е от 1991 година. Проверката ни води до Техникума по механотехника „Шандор Петьори”, сега Професионална техническа гимназия в Разград. Представихме дипломата на директора и след щателна проверка в архивите на гимназията отговорът беше: "Такъв ученик не е учил тук. Дипломата е 100% фалшива", категоричен е директорът.

Най-очевидното е, че снимката определено не е на 18-годишен гимназист.

„Печатът на този документ, който е 100% фалшив, не отговаря на наименованието на гимназията по онова време”, допълва още директорът Георги Обретенов. Началникът на регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев също е изненадан, че кандидат за кмет ползва неистински документи.

Кандидат-кметът Гюнан Халил отказва да коментира образованието си. Окръжната прокуратура вече работи по случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3732 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Val

2015.10.22 | 17:53

5
siganka rabota
Мафиотска държава..

2015.10.22 | 17:53

3
и за тоя турски анус няма да има никакви последствия, но Сидеров веднага го нападнаха съдии, главни прокурори, полиция, министри... абе все мафиози
мафиот

2015.10.22 | 17:53

4
Дай да ти ударя няколко шамара,а пък ти си размахвай фалшивата диплома....такива тъпаци като теб,създадоха недоразумения като болен сидерасов
Р.България

2015.10.22 | 17:52

2
За съжаление заради някои кадрови грешки на ДПС-централата страда обикновените хора в България-няма значение дали са турци,цигани,алиани,българи и т.н. Имаме страшно образовани хора,но неудобни за властта-пък и младите предпочитат да се реализират извън своята страна-защото там произходът няма значение. Жалко за България.....

2015.10.22 | 17:52

1
Нямам думи с които да опиша кадрите на ДПС .99% са фалшиви и негодни за управление на кметства ,общини , институции и държава .Такива като този не кмет да го издигат , а директно в панделата ,където да завърши ср.и висшето образование .

Добави коментар

Водещи новини