Изтече срокът за махане на предизборните плакати

  • 03 ноември 2011 16:39

  • 1297
  • 0
Изтече срокът за махане на предизборните плакати
© Булфото

Изтече крайният срок, в който партиите трябваше да премахнат своите агитационни материали. По информация на Столичния инспекторат, такива материали са разлепени на повече от 2 хиляди места в София.

До този момент от инспектората са съставили 201 констативни протокола. Те са изпратени до Общинската избирателна комисия, която трябва да разпореди свалянето на незаконната реклама, предаде БНР. На нарушителите ще бъдат съставяни глоби, информира Иво Пенев - началник на сектор "Контрол по рекламата".

"Това неразумно, бих го нарекъл, лепене доведе до замърсяване на града и в момента, след като имаме крайни резултати, законът ни позволява да наложим и санкции на провинилите се лица. Изборният кодекс много ясно казва, че между хиляда и пет хиляди лева на юридическо лице, каквато е политическата партия, инициативен комитет или коалиция, е санкцията, която се дължи. За да предявим претенции за глоба, към която й да е политическа партия, ще гледаме да сме много стриктни и прецизни, така че нарушението, за което говорим, да бъде наистина безспорно. Има действия на някои политически сили в посока на почистване на техните плакати, но когато законът казва, че дори един плакат не трябва да бъде останал, инспекторатът е контролен орган и там, където наистина констатираме нарушения, ще спазваме закона докрай".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини