ОССЕ призова България да разследва купуването на гласове

  • 31 октомври 2011 17:34

  • 2671
  • 2
ОССЕ призова България да разследва купуването на гласове
© булфото

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на втория тур на президентските и местните избори в България, призоваха българското правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да реагира на упоритите обвинения в купуване на гласове, съобщи АФП.

„Вторият тур на президентските и общински избори в България беше като цяло характеризиран с уважение към фундаменталните свободи, но също има необходимост от по-нататъшно подобряване на избирателния процес”, гласи изявлението на ОССЕ.
В частност наблюдателите „повториха по-рано изразени опасения за обвиненията в купуване на гласове и оказване на натиск върху избиратели”, се казва още в изявлението.

„Това трябва да бъде правилно разследвано”, се подчертава в изявлението, като се добавя, че българските власти са започнали 106 разследвания за обвинения, свързани с купуване на гласове, свързани с първия тур на изборите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
таньо

2011.11.01 | 14:25

2
браво, това е хубаво и най-накрая може да излезе истината на яве.
???

2011.11.01 | 14:25

1
За незнаещите да кажа, че в продължение на 20 години ОССЕ никога не се е изказвала така за България. Така остро се изказва за едноличния диктаторски режим на Лукашенко в Беларус и някои от бившите съветски републики. Изводите си правете сами.

Добави коментар

Водещи новини