ГЕРБ спечели и Пловдив, Иван Тотев е новият кмет

  • 31 октомври 2011 06:11

  • 2026
  • 0
ГЕРБ спечели и Пловдив, Иван Тотев е новият кмет
©

Иван Тотев е новият кмет на Пловдив.

Той спечели битката със Славчо Атанасов за кметското място с преднина от 2338 гласа, съобщиха от ОИК Пловдив.

Кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев спечели с гласовете на 70 871 от избирателите, което е 50,84 % пред тези на кандидата на ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов, който събра 68 533 гласа, или 49,16%. Цял ден Тотев запази мълчание и не се появи за коментар пред журналистите в ОИК, след края на изборния ден, а от щаба му заявиха, че той ще даде изявление при 100 % обработени протоколи. "Изключително щастлив съм от постигнатия резултат", каза Тотев при появяването си в ОИК след края на преброяването, около 1.00 часа.

"Преднината ми може да е малка, само 2000 гласа, но този резултат означава много, каза Тотев."Това означава промяна в управлението на Пловдив, промяна на пътя, по който се развива Пловдив и по-добро бъдеще на Пловдив. От тук нататък ще има един кмет, който ще е еднакъв за всички граждани на Пловдив, каза Иван Тотев.

"Няма да изпадаме в нестабилност, както беше този мандат, ще имаме стабилност в Общинския съвет, а това ще даде стабилно управление през следващите 4 години, а дай Боже и повече", каза още Тотев. Той обеща още да бъде кмет на всички пловдивчани, в разбирателство с държавата, а не в конфронтация, както е било досега управлението на Пловдив. Избодът, който си е направил от тези трудни избори е, че човек трябва да вярва до последно.

Тотев каза, че е имало момент, в който е обмислял и слово, с което дойстойно да признае за победата на Атанасов. За множеството сигнали на ВМРО-НИЕ за купуване на гласове Тотев коментира, че е запазил равновесие и мълчание през целия ден и не е отвърнал на тези нападки ,тъй като не е искал да пада на това ниво.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини