552 сигнала за нарушаване на изборните права на гражданите са проверени в деня на балотажа

  • 30 октомври 2011 21:47

  • 671
  • 0
552 сигнала за нарушаване на изборните права на гражданите са проверени в деня на балотажа
© булфото

Общо 552 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, са проверени в деня на балотажа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През днешния изборен ден са образувани 10 досъдебни производства по чл. 167, ал. 2 от НК и едно - за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. Проверени са общо 552 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. Изготвени са и са връчени 99 протокола по Закона за МВР. Съставени са 5 акта за нарушения на изборните права на гражданите, на СИК е оказано съдействие по 16 сигнала.
Общо 216 информации, от които 16 несъотносими към изборния ден, са получени днес на откритата телефонна линия в МВР. Служителите на Дирекция „Български документи за самоличност” са издали в столицата и в страната общо 901 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност (лична карта или личен (зелен) паспорт) и липса на възможност да бъде издадена нова лична карта.
В момента полицейски екипи продължават работа по охраната на избирателните секции, обособени са контролно пропускателни пунктове за осигуряване на безпрепятственото предаване на протоколите от секционните комисии.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини