Съмнения, че бюлетините прозират

  • 30 октомври 2011 15:31

  • 597
  • 0
Съмнения, че бюлетините прозират
©

Има прозрачни бюлетини или бюлетини, които се отварят при падане в урните и така с просто око се вижда изборът, съобщават застъпници. Това видяха и заснеха фоторепортери, предаде Блиц.

Снимките на прозирна и отворена бюлетина, на които се вижда избора на гласоподавателя са направени в избирателна секция №135 в СОУ „Васил Друмев”, където гласува кандидатът за кмет Кирил Йорданов.

Заради съмнения, че бюлетините не са изработени с достатъчна плътност,
ЦИК чрез Министерски съвет е поискала експертна оценка от Института по целулоза и хартия в София. Ралица Негенцова, говорител на ЦИК, поясни, че в проток е потвърдено, че плътността на хартията на бюлетините е тази в закона, а именно - 120 грама на квадратен метър.

Според последното обобщение на данните от общинските избирателни комисии избирателната активност в страната към 10 ч. е 10.2% за президентските избори и 13% за местните избори. Това съобщи на пресконференция в Централната избирателна комисия (ЦИК) говорителят на комисията Бисер Троянов. Той обясни, че предизборна агитация в деня на изборите и представяне на социологически проучвания под различни форми са сред основните жалби, постъпили в ЦИК.

От своя страна Ралица Негенцова заяви, че ЦИК ще се произнесе по тези жалби.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
597 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини