21% е избирателната активност към 12 ч.

  • 30 октомври 2011 12:31

  • 1625
  • 3
21% е избирателната активност към 12 ч.
©

21,1% e избирателната активност към 12 ч., съобщи пред БНР Петър Живков от МБМД.

Жените продължават да преобладават сред избирателите, преобладават и хората над 60-годишна възраст.

През последните часове се наблюдава активизация на по-младите гласоподаватели, най-много са тези със средно образование, следвани от тези с висше образование.

Наблюдава се по-висок вот сред ромското население, добави Живков.

Той каза, че най-висока е избирателната активност в малките градове и селата, но през последния час се наблюдава активизация на избирателите в столицата и областните градове.

Днес българските избиратели гласуват на балотаж за президент и за местна власт (кметове на общини и населени места и общински съветници).

Претендентите за президент и вицепрезидент са Росен Плевнелиев/ Маргарита Попова от ГЕРБ и Ивайло Калфин/Стефан Данаилов от БСП.

Те са на балотаж, след като по време на първия тур Плевнелиев/Попова спечелиха 40,11% от гласовете на избирателите при 100% обработени протоколи, а Калфин/Данаилов спечелиха 28,96%.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лора

2011.10.30 | 16:46

3
Изборът днес е между демокрация или диктатура. Вие избирате!
Sasho

2011.10.30 | 16:46

2
Да дайте да гласуваме за БСП, защото едно време беше много хубаво! Ние едно време сме видяли хубаво от комунизма и сега и на вас ще ви е добре! Който гласува за БСП значи е пенсионер, който не разбира от какво се нуждае Българския народ! Така че пийте си хапчетата за кръвно и недей те се впряга толкова! :)
Кик

2011.10.30 | 16:45

1
Скъпа Лора! Диктура може и да има, но само в следващите две години. И кой може да каже дали точно от това няма нужда България? Само това не сме пробвали. Супер демокрациите съставени от суперкоалиции вече ги пробвахме. Резултат- повече от трагичен. Не поддържам ГЕРБ в социалната им политика, но поне не крадат много от европейските пари ( както някои други). и ГЕРБ може да отклоняват някакви капитали, но поне го правят така, че да не ги усетят. А досега ........?

Добави коментар

Водещи новини